Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

20 februarie 2009

Ajunge! Nu mai acceptam sa fim batjocoriti! - semnati pentru incetarea denigrarii romanilor in Italia

In scopul incetarii denigrarii romanilor din diaspora, Ana Birchall a facut o petitie pentru drepturile romanilor.
" De la începutul acestui an, românii sunt responsabili în Italia pentru cele mai grave violuri: sase români au agresat sexual o italianca; de numai 21 de ani si l-au batut pe logodnicul acesteia, o conationala; a fost victima a cinci români, o batrâna de 83 de ani, oarba a fost batjocorita, si doi români sunt arestati în cazul violului unei italience de 14 ani." (sursa- Evenimentul Zilei).
Aceste fapte au afectat grav imaginea romanilor stabiliti in peninsula care au fost atacati in repetate randuri de catre italieni. Cel mai recent incident s-a petrecut chiar astazi in orasul Aprilia care se afla la 30 km de Roma, unde o familie de romani care avea un mic magazin a fost tinta unui atac extremist.
"Si alti focsaneni, care detin un mic magazin alimentar în Tivoli, unde locuieste o comunitate de 10.000 de români, au avut de suferit în ultimele zile. Pe ferestrele magazinului au fost lipite mai multe afise cu caracter rasist, de catre o organizatie extremista, "Fortza Nova". Georgel Matei, presedintele Asociatiei Tricolorul, ne-a povestit ca simpatizanti ai unui partid de extrema dreapta lipesc mesaje antiromânesti pe vitrina magazinului nostru "La vrânceanca".
"Se uita urât, vocifereaza pe strada si-mi lipesc afise pe geam în fiecare zi. Noi, cei cu activitati comerciale, nu suntem protejati. A scazut si numarul de clienti, pentru ca românilor le este teama sa mai iasa din case, si sa-si plimbe copiii în parc. Totul a început dupa incidentul din Guidonia. Piat;a, parcul din Tivoli sunt goale. Ne gândim sa; ne întoarcem acasa;. Fetita noastra de cinci ani ne întreaba de ce suntem tigani si are probleme la scoala;", a mai precizati Alexandra Matei, românca responsabila de magazin." (sursa Evenimentul Zilei).
Din pacate NIMENI din Italia nu pune accent de repercursiunile suferite de romanii cinstiti care incearca sa duca un trai decent in Italia.
Pana cand ne vom lasa calcati in picioare? Pana cand ne vom ascunde nationalitatea de frica sa nu fim atacati? Pana cand vor suferi copii romanilor care muncesc cinstit in Italia?
Tot Ana Birchall a facut o petitie si in 2006 la adresa unui ziar din Anglia care a publicat un articol despre "valul de imigranti romani si bulgari" purtatori ai virusului HIV care va invada Marea Britanie incepend cu aderarea noastra la mult ravnita Uniune Europeana. In urma acestei petitii ziarul a fost obligat sa rectifice stirea defaimatoare si sa isi ceara scuze.

Actuala petitie are nevoie de 500 de semnaturi pentru a putea fi prezentata Comisiei Europene. In momentul de fata s-a ajuns la 400 de semnaturi.

Petitia Anei Birchall intitulata "Ajunge! Nu mai acceptam sa fim batjocoriti!" o puteti citi si semna AICI.

Cine doreste poate copia acest articol, inclusiv linkul petitiei si il poate atasa pe blogul personal. Cu cat se strang mai multe semnaturi cu atat mai bine!!!

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape