Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

13 ianuarie 2009

Sanatoase si delicioase, Fructele exotice mai putin cunoscute

Pe timpul iernii, fructele nu trebuie sa lipseasca de pe masa, chiar daca suntem nevoiti sa recurgem, deseori la cele aduse de pe alte meleaguri. Portocalele, lamâile si bananele ne sunt bine cunoscute, dar în ultima vreme in magazine au aparut si alte fructe, mai ... ciudate. Cum preturile lor sunt destul de piperate, nu prea se-ncumeta prea multa lume sa le cumpere doar din curiozitate. Desigur, putem sã ne limitam la cele care ne sunt deja familiare: portocale, grapefruit, mandarine, lamâi .... Folosite ca atare, în salate, la prepararea unor deserturi sau sub forma de sucuri, aceste citrice sunt o sursa naturala importanta de vitamina C, apreciata pentru actiunea sa antioxidanta.Vitamina C lichefiaza si dilueaza depozitele de grasimi, inlesnind eliminarea lor din organism. Totodata, citricele sunt o buna sursa de carbohidrati, acei nutrienti care ne dau mai multa energie si învioreazã metabolismul.

 Papaya
Contribuie la mentinerea tineretii pielii, întârziind aparitia ridurilor. Este bogat în vitamina A, C si magneziu. La consum, fructul se taie în doua, se îndeparteaza semintele si se stropeste cu suc de lamâie. Seamana mult la gust cu caisele si cu pepenele galben. 

Physalis
  Contribuie la circulatia sângelui, la vitaminizarea organismului. Se manânca, desigur, fara frunze, care au un rol decorativ. Aromele sunt deosebite, de ananas, piersici, caise. 

Fructul stea
Întareste tesuturile conjunctive, datorita bogatiei în vitamina C si, datorita potasiului, contribuie la eliminarea toxinelor. Se manânca ca atare, taiat felii, fiind de efect la ornarea deserturilor, a torturilor în special. 
   
  Maracuja
Mai este denumit si fructul pasiunii. Cand se consuma, fructul se taie în doua si se scoate miezul sau se manânca direct cu lingurita. Este bogat în vitamina A. Gustul este minunat, adunând arome de citrice, ananas, piersici si zmeura.  

Rodiile

 Continutul mare de vitamina A le recomanda ca elixire ale tineretii. Vitalizeaza pielea si dau energie corpului. Se consuma astfel: se taie coaja, se scoate cu grija miezul si se îndeparteaza semintele.

Mango

Multa vitamina A si beta-caroten. Fructul trebuie sa fie mai întâi taiat în doua, apoi se îndeparteaza sâmburele si, cu lingurita, se manânca miezul. Are a aroma deosebita, o combinatie de ananas, caisa, piersica.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape