Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

27 iulie 2023

Hei Zhi Ma - susanul negru


Povestioare chinezești

O femeie din China antică ce a trăit mai mult de 80 de ani, mânca de obicei susan. Mai mult decât atât, la această vârstă avansată mergea 30 de mile pe zi şi fugea mai repede decât vântul, graţioasă ca un cerb.

Un alt document chinezesc spune că putem face niște comprimate, de dimensiunea unui bob de mazăre, coapte, din susan fiert. Cine ia un comprimat pe zi, va avea o piele frumoasă. După 3 ani dintii ar trebui să crească din nou, după 4 ani nu se mai pune problema vreunei boli, după 5 ani alergi mai repede decât un cal, părul alb își recapătă culoarea originalăși va ajunge la o vârstă remarcabilă. Din perspectiva medicinei moderne, efectul se datorează în principal conţinutului de vitamina E.
Susanul, de asemenea, contribuie la frumuseţea pielii şi este folosit până în prezent de multe ori în amestec de orez (şi pulbere de susan), ca o rețetă garantată de frumusețe.
Trebuie să fie combinat cu cantități adecvate de uleiuri vegetale - ulei de susan în special. Combinaţia de susan şi praf de orez, de asemenea, ajută în constipaţie. 

Susanul este numit în limba chineză "cânepa barbarilor", nu numai din cauza asemănării sale cu această plantă, dar şi din cauza originii sale străine. 

Virtutile susanului negru

 Conform TCM:
tonifica ficatul şi rinichii 
măreşte yin şi cantitatea de sânge 
umezeşte şi lubrifiază intestinele- bun în constipație

-este indicat în deficit de yin - vedere înceţoşată, tinitus, ameţeli, recuperare după boli 
- hraneste sângele - dureri de cap, ameţeli, senzaţie de amorţeală 

Contraindicat la cei cu diaree din cauza deficienței splinei. 

Seminţele uscate de Sasamum indicum copt conţin uleiuri grase (acizi oleic, linoleic, palmitic, arachidic şi stearic.), Α ş, β-globulina, histidină albumina, sesamin, sesamol, sesamolin, sitosterol, stigmasterol, glucoza, galactoză, fructoză, zaharoză, sesamose, vitaminele B si E, calciu.

Semințele de susan negru sunt o sursă eficientă de calciu. Seminte de susan negru au, de asemenea, cantităţi mari de proteine, fier, magneziu, fosfori. 
 Hei Zhi ma este folosit pentru a ajuta oamenii să se recupereze după boli grave și febră. Unii naturisti recomanda folosirea Hei Zhi mA împreună cu Polygonum, pentru a menţine părul bogat şi negru. 
 
Derma Wind Release 
IIS Zhi ma este o parte componentă a reţetei orientale bine cunoscute, Derma Wind Release, 
care disipa energia eoliană. Este o poțiune de plante pentru leziuni, piele sensibila, urticarie cronică, eczeme, psoriazis, dermatită de contact, purpura, prurit, scabie, erupţii cutanate.Ajută la bolile de piele care sunt agravate de vremea calda. 
Formula constă din: 
 Sheng di Huang (Raw rehmannia - rădăcină) 
Cang Zhu (atractylodes - rizom) 
Chan TUI (Cicada ) 
Dang gui shen (Dong Quai - rădăcină) 
Fang feng (Siler - rădăcină) 
Hei ma Zhi (seminţe de susan negru)
Ku shen (Sophora - rădăcină) 
Niu bang zi (fructe de brusture) 
Jing Jie (Schizonepeta) 
Zhi mu (Anemarrhena - rizom) 
Gan CaO (radacina de lemn dulce chinezesc)
Deng xin CaO (măduvă papură) 
 

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape