Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

28 ianuarie 2012

Anual, în lume, se efectuează peste 2 milioane de injectii cu Toxina botulinică

Botox, o proteină purificată extrasă din bacteria Clostridium Botulinum, este destul de des folosită, și în Romania, la atenuarea ridurilor (laba găștii, în special, dar și ale celor din zona gurii și dintre sprâncene, de pe frunte). Așa cum se știe, Botulinum este o bacterie care se dezvoltă în mediu anaerob, iar alimentele (conservele, slănina) contaminate provoacă o boală gravă, botulismul, care poate duce la deces. Cazurile destul de numeroase din această vară sunt concludente.
Însă, în injecțiile folosite în cosmetică, toxinele sunt purificate; practic, ele provoacă paralizia mușchilor faciali. Efectul durează circa 6 luni, depinde de reacția mușchilor respectivi. În general, efectele adverse nu apar. Circa 10 % dintre pacienți se plâng de apariția unor echimoze dureroase, profunde.
Botox poate avea și unele efecte secundare, dar reversible: coborârea sprâncenelor sau a pleoapelor, pe o perioadă de 3-6 luni; dublarea vederii, foarte rar. Efectele secundare nu durează mai mult de 6 luni.
Botox este contraindicat suferinzilor de boli neuromusculare, ca miastenii și distrofii, și celor alergici la albumină umană sau la toxina Botox, cât și femeilor însărcinate sau care alăptează. Consumatorii de alcool sau de medicamente antiinflamatoare pot apela la acest tratament numai după 14 zile de pauză. După efectuarea injecțiilor, pacientul poate să meargă acasă după 4 ore. Însănu are voie să maseze mușchii, pentru ca Botox să nu ajungă la mușchii ochilor. Tratamentul se poate repeta după 4-6 săptămâni, după caz.
Pentru persoanele care doresc cu orice chip să pară mai tinere, Botox pare a fi soluția ideală. Le recomandăm ca, înainte de orice injectare, să se gândească la câtă expresivitate doresc să mai aibă, pentru că mușchii paralizați nu mai pot contribui la mimica feței. Fața lor va fi netedă, dar poate arăta ca o mască lipsită de viață, de expresivitate. Fiecare persoană are de ales...
Apariția ridurilor este o tragedie? Bătrânețea este o rușine?
Nu este un fenomen, natural, normal, inevitabil?
Putem să îmbătrânim frumos, adoptând un stil de viață sănătos, fără excese, fără fumat etc. Pentru a evita deteriorarea prematură a pielii, medicii recomandă suplimentele nutritive bogate în antioxidanți, vitamine și minerale.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape