Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

18 iunie 2011

Semintele de dovleac, pentru afectiunile prostatei

tTratamentul cu un extract de seminţe de dovleac calmează pacienţii cu hiperplazie benignă de prostată (mărirea benignă a prostatei), simptomul caracteristic fiind nicturia (urinare excesivă, noaptea). 

O treime din totalul de 1430 de subiecţi, au luat timp de un an, zi de zi, doza de  2 x 500 mg extract de seminţe de dovleac.
O îmbunătăţire semnificativă a simptomelor s-au remarcat după patru săptămâni de luat preparate din seminţe de dovleac. O parte din subiecți au primit medicamente placebo și nu au înregistrat nici o schimbare semnificativă după şase luni.
Seminţele de dovleac par să  trateze extinderea benignă a prostatei, în stadii mai uşoare.  dacă cineva vine în grupul placebo sau în grupul de seminţe de dovleac, de calitate a studiului este de încredere. Din păcate, această informaţie lipseşte în raport.
În afară de seminţele de dovleac, sunt indicate plante medicinale cum este Saw Palmetto (Sabal serrulata, Serenoa repens, Sabal fructe) sau rădăcina de urzică.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape