Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

4 martie 2010

Minunatia din Peru - Gheara matei (Cat's Claw pentru artrită, cancer, SIDA, boli degenerative)


Planta a fost mult timp utilizata pentru tratamentul astmului bronşic, in ulcer şi cancer. Într-un articol din Newlife, această plantă a fost descrisă ca având calitati terapeutice atât de multe ca de departe depaseste toate plantele medicinale bine cunoscute, cum ar fi Echinacea, Golden Seal, Astragalus, Siberian Ginseng, precum şi Reishi si ciupercile Shaitake. ( "Cat's Claw - o minune, Newlife, februarie, 1995) Relativ noua in botanică, Uncaria tomentosa mai este numita si Iarba Miraculoasa din Peru. Gheara pisicii a fost intens studiata in Peru, Austria, Germania, Anglia, Ungaria şi Italia inca din anii '70. Aceste studii sugerează că planta poate fi utila în tratamentul artritei, in bursită, alergii, diabet, lupus, oboseală cronică, cancer, herpes, depresii, tulburari ale ciclului menstrual şi boli de stomac şi intestine.
Dr. Brent Davis s-a referit la capacitatea sa dedetoxifiere a tractului intestinal şi de a trata o varietate de tulburări ale stomacului şi intestinului. Calităţile anti-inflamatorii ale ghearei pisicii s-au dovedit a fi utile în tratamentul artritei.
Este anti-canceroasa - analizata într-un studiu cu privire la activitatea mutagena (abilitatea de a crea mutaţii) observata în urina fumătorilor. Nefumătorii nu a demonstrat activitate mutagenă în urină, ca fumătorii . După ce au luat gheara matei, în urina fumatorilor s-a observat o scădere drastică a activităţii mutagene. ( "Mutagene şi Antimutagenic Activitatea Uncaria", Journal of Ethnopharmacy)

Proprietăţi : 
O mulţime de fitochimicale benefice au fost găsite în gheara pisicii, inclusiv glicozide de acid quinovic, mai multe alcaloizi oxindol, proanthocyanidins, polifenoli, triterpines şi planta steroli beta-sitosterol, stigmasterol şi campesterol.
Adaptogenica 
Anti-microbiena 
Antioxidanta 
Anti-virala 
Anti-inflamatoare 
Anti-tumorala 
Indienii Ashanika din Peru au folosit mult timp ceaiul de gato ca băutură sacră. În medicina tradiţională din Peru, "una de gato" este considerata o plantă "cald" sau, mai precis, pentru boli la cald (inflamatii) ca artrita, gastrită, astm şi infectii cutanate şi genito-urinare. De asemenea, este utilizata si pentru tratamentul diabetului zaharat, in cancer, tumori, infecţii virale, tulburări menstruale, convalescenţă şi debilitate.

Efecte asupra permeabilitatii intestinale
După folosirea ghearei pisicii lau numar de 150 de pacienţi, dr. Brent Davis raporteaza că "Uncaria tomentosa are capacitatea de a vindeca deranjamente intestinale severe, datorită capacităţii sale remarcabile pentru a curăţa întregul tract intestinal şi astfel ajuta pacienţii care suferă de stomac, de diferite tulburări intestinale, inclusiv sindromul intestinului permeabil, sindrom de colon iritabil, boala Crohn, diverticulita, hemoroizi, fistule, gastrite, ulcere, paraziţi şi dezechilibrul florei intestinale.
Prin curăţarea peretilor intestinali, gheara pisicii permite organismului sa absoarba mai bine nutrientii, contribuind la corectarea dezechilibrelor nutriţionale create de blocajele digestiv. Multi medici cred ca gheara pisicii poate avea o "capacitate profundă de a scăpa de infecţii si reziduuri depuse în intestin, inflamatiile uterului sau a altor părţi anatomice: prostata, ficat, splina, rinichi, timus, tiroida. 

Cat's Claw poate reduce durerea şi inflamaţiile in reumatisme, artrite 
Efectele anti-inflamatorii ale ghearei pisicii s-au dovedit benefice în tratamentul artritei, reumatismului, bursitei şi gutei. Ca antioxidant, ajută la protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi. Efectele sale benefice în tratarea durerii artrita pot fi datorate capacitati de a curăţa tractul digestiv şi eliminarii toxinelor din organism. Artrita, durerile articulare, inflamaţiile, oboseala cronica, alergiile, deficitul imunitar au fost asociate cu deficiente ale permeabilitatii intestinale şi supraîncărcare cu toxine.
Unul dintre glicozidele prezente în planta confera calmarea durerilor; gheara pisicii a fost utilă în reducerea durerii asociate cu chimioterapia, radioterapia şi AZT.

Cat's Claw stimuleaza imunitatea 
Alcaloizii consolideaza sistemul imunitar, au un efect pronunţat asupra capacităţii celulor albe de a distruge microorganismele daunatoare şi corpurile străine.
Cercetătorul austriac Klaus Keplinger a obţinut două brevete in SUA pentru izolarea unor componente majore ale plantor medicinale. Sase alcaloizi oxindol au fost izolati din gheara de pisică şi patru dintre acestia s-au dovedit potriviti pentru stimularea sistemului imunitar. Testarea in laborator a demonstrat ca acesti alcaloizi au un efect pronuntat de fagocitoză (capacitatea de a celulelor albe din sânge şi macrofage să distruga microorganisme, corpuri străine şi resturi). Un alcaloid imunologic active este isoteropodine sau izomer A.
Planta face sa crească producţia de leucocitele şi limfocitele T4 în mod specific, astfel blocând în avans evolutia multor boli virale. Glicozizii acidului Quinovic protejează organismul împotriva viruşilor şi a virusului forme de cancer .
Dr. Donna Schwontkowski, arata ca gheara pisicii este cel mai puternic imuno-potenţator din toate plante native dîn Amazon. Studiile preliminare sugerează că planta are capacitatea de a opri infecţiile virale în stadii incipiente, ajuta pacienţii sensibili din punct de vedere chimic, lupte împotriva infecţiilor la pacienţii cu SIDA şi reduce mărimea unor tumori cutanate şi chisturi.
În conformitate cu Satya Dr. Ambrozie, gheara pisicii consolideaza imunitatea si creşte rezistenţa şi energie în cazul pacienţilor care suferă de epuizare fizică şi psihică, din cauza unui stil de viaţă hiperactiv sau stresant.

Rynchophyllina inhibă agregarea plachetară şi tromboza 

Rynchophylline, un alcaloid găsit în Uncaria tomentosa, a fost studiat la Colegiul din Shanghai. În testele de laborator s-a observat ca rynchophylline are o capacitate de a inhiba agregarea plachetară şi tromboza. Aceasta sugerează că gheara pisicii pot fi utila în prevenirea accidentelor vasculare cerebrale şi reducerea riscului de atac de cord. prin scăderea tensiunii arteriale, imbunatatirea circulaţie, inhibând formarea de plăci pe pereti arterială şi formarea de cheaguri de sânge la nivelul creierului, inimii şi arterelor.

Studii, teste

Cele mai multe cercetării clinice, studii şi rapoarte finalizate până în prezent arată ca planta are actiune antivirala, anti-inflamatoare, imuno-stimulanta, antimutagenica, antioxidanta. Testele in vitro sunt foarte promiţătoare si mult mai multe în-teste in vivo vor fi necesare pentru a determina eficacitatea reală a acestei plante pentru anumite boli. la om. 
Trei studii care ar putea fi luată în considerare în-vivo, au fost de fapt, studiile umane. Două au fost efectuate folosind "Krallendorn", care este un extract de produse de o companie germană numită Immodal. Au fost tratati o perioadă de zece ani 78 de pacienţi bolnavi de tumori cerebrale. Un alt studiu s-a facut pe 32 pacienţii infectaţi cu HIV si trataţi cu Krallendorn . Al test a fost efectuat de către un grup de italieni studiind proprietăţile antimutagenice, pe fumatori si nefumatori. 
In-teste in vivo şi studii în curs de desfăşurare, la mai multe instituţii în mai multe ţări,sunt in derulare.

Dr. Cabieses. un neurolog şi neurochirurg cu rezidenţă din Lima, Peru, profesor la multe unversitati, membru al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a studiat gheara pisicii intensiv: avem dovezi ştiinţifice că nu este toxica. Testele de laborator efectuate în instituţiile academice serioase dovedesc că extractele din aceasta planta au efecte anti-inflamatorii , că are o acţiune de modulare a mecanismelor imunitare, şi că, în anumite circumstanţe, acesta inhibă creşterea celulelor canceroase... . 

Observatie personala: un tratament cu pilule cu gheara matei, facut timp de 4 luni, mi-a vindecat total inflamatiile renale (un rinichi  aproape nu mai functiona si cistita faceam de cateva ori pe an; desi luam antibiotice conform sfatului medicului si dupa antibiograma, nu se mai vindeca). Au trecut de-atunci 3 ani si boala nu a mai revenit; pur si simplu nu-mi vine sa ma gandesc la cata suferinta si tratament autodistrucitv cu antibiotice as fi fost supusa daca nu intalneam acest leac. Doua remarci foarte importante:

- nu sufeream decat de vreo 2 ani - desi cred ca si o boala mai veche se vindeca;

- am folosit un produs de calitate, un extract concentrat in care planta era "vie", cu aura, ceea ce a contribuit la reglarea energetica.


Carti, articole
Plante din Amazon - utilizari tradiţionale şi comune , de Dr. Donna Schwontkowski, Doctor în Chiropractica: "Una de Gato este considerata unadintre cele mai importante produse vegetale din pădurea tropicală. În Peru, ceaiul este folosit frecvent. Aceasta planta este un puternic regenerator celular. Ea a fost utilizată gastrită (inflamaţia stomacului), ulcere, cancer, artrita, reumatism, neregularitati ale ciclului, acnee, depresii, tratamentul plăgilor, ciuperci, fistule şi hemoroizi.
Utilizările tradiţionale ale plantelor din jungla, de John Easterling: " Studii din diverse laboratoare indica faptul ca aceasta normalizeaza immunoglobine prin activarea limfocitelor T şi celulelormacrofage. " 
Vegetale puternice şi neobişnuite din Amazon şi China.

Herb Quarterly, "Cat's Claw - O minunatie din pădurea Amazoniana", de Phillip Steinberg

2 comentarii:

Celia spunea...

Ce produs ati folosit exact in acea cura de 4 luni din observatia personala? Spuneti ca planta din extract era vie, as vrea si eu acest produs... Va multumesc!

Maria spunea...

Am facut o cura cu Detox de la firma Vision (care contine gheara matei) asociat cu Antiox si ulterior cu Cupers. Le-am luat de la o cunostinta care este distribuitoare a produselor Vision.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape