Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

7 ianuarie 2009

VALEA-I DEAL SI DEALU-I VALE?!!


 Fiecare dintre noi percepe realitatea cu propriile organe de simt si interpreteaza informatia perceputa cu propria minte. Acelasi obiect este vazut diferit, de catre observatori diferiti. Este firesc ca o imagine si conceptia despre lume sa fie unica, proprie fiecarui indivd. Omul modern ajunge sclavul teoriilor si filosofiilor acceptate in mediul social si cultural din care face parte. Dupa indoctrinarea cu informatii si cunostinte, cele mai multe complet inutile, pentru indivd este greu, chiar imposibil, sa mai acepte alte viziuni ale realitatii, diferite de cea considerata normala.
Ca exemplificare practica, redau o intamplare incredibila, dar care poate fi verificata, fara costuri sau efort, de catre oricine este interesat sau ... neincrezator. In anul 2002, veneam dintr-un pelerinaj la manastiri (Neamt, Secu, Sihastria, Agapia,Varatec) si pe drumul de intoarcere am avut o problema la instalatia electrica a masinii pe care o conduceam. Am ramas in pana, undeva, pe soseaua dintre Baltatesti si Cracaoani, in varful unei pante line. Dupa ce am remediat defectiunea si pentru ca bateria s-a descarcat, am impins masina la vale, sa porneasca fara demaror. Am observat ca se misca greu, parea infranata. Cand am ajuns in punctul cel mai din vale, motorul nu pornise, eram pe mijlocul soselei; a trebuit sa o trag pe margine, tot impinsa, dar in spate, pentru ca urma in fata un deal mai abrupt. Spre stupoarea mea, masina a prins viteza la deal si imediat am sarit la volan, am pus in marsarier, motorul a pornit, apoi am plecat spre Piatra Neamt, unde am ajuns fara probleme. Cu greu m-am dumirit ca in loc sa ruleze spre vale, parca trasa de o forta invizibila, masina mea urca la deal. Am crezut ca e o intamplare irepetabila, dar de fiecare data cand trec pe acel drum, verific fenomenul si de fiecare data constat ca dealul e vale si valea, deal. Am mers cu o nivela folosita in constructii, am facut teste diverse si de fiecare data fenomenul s-a repetat. Stiintific, nu pot sa-mi explic ce se -ntampla, in plus am citit ca mai sunt astfel de locuri, unul in judetul Bacau, pe dealul Marului. Modelele teoretice ale fizicii actuale nu sunt suficiente pentru explica acest fenomen. Pentru mine, e mai rational sa consider conceptiile stiintifice nesatisfacatoare decat sa neg constient un fenomen ce poate fi observat si studiat de oricine, oricand doreste. Stiinta actuala a ajuns la un punct maximum de saturatie, care poate fi depasit doar daca sunt modificate axiomele de baza si daca sunt introduse fortele ce tin de spirit, puterile mentale, energiile bioenergetice. Cu un minimum de sinceritate, explicatiile stiintifice care omoara misterul, sublimul vietii, infinitatea in manifestare, pot deveni explicatii doar ale partii materiale, palpabile. Suntem fiinte spirituale si materiale, avem capacitati materiale, trupesti, si capacitati intuitive, mentale, divine. A venit momentul ca omul sa aleaga spre ce fel de viitor va merge, material sau spiritual?               Mihai MARIN

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape