Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

13 octombrie 2011

Virușii pot creşte tensiunea arterială

Noile cercetări sugerează faptul că o infecţie comună, care afectează 60 - 99 la sută dintre adulţi, ar putea provoca hipertensiunea arterială şi întărirea arterelor. Până la vârsta de 40 de ani, cei mai mulţi oameni poartă virusul cytomegalovirus (CMV), care, de obicei, se află în stare latentă. Virusul este un membru al familiei herpes și este răspândit prin fluidele corporale, la persoanele care au sistemul imunitar slăbit.
Cercetatori de la Centrul Medical Beth Israel, din Statele Unite ale Americii, afirmă că acesta ar creşte tensiunea arterială cu 30 la sută, la cei infectaţi.  Riscul de atac de cord este crescut, de acest virus.
De reținut că putem afla dacă suntem infectați cu CMV, prin solicitarea unei analize de sânge.
Prin atac de cord, accident vascular cerebral şi boli circulatorii, dispar multe vieţi în fiecare an și milioane de persoane trăiesc cu boli cardiace coronariene, caz în care muşchiul inimii este ireversibil deteriorat de înfundarea arterelor.
Noile descoperiri sugerează că un simplu medicament antiviral poate preveni bolile cardiovasculare, la mii de oameni, salvând multe vieţi.
Dr Clyde Crumpacker, care a condus cercetarea, a declarat: "CMV a condus la o creştere a tensiunii arteriale şi, în combinaţie cu un colesterol crescut,  infecţia a indus anchilozarea arterelor. Asta creşte riscul bolilor de inimă și de accident vascular cerebral. "
 Cercetătorii cred că acum ştiu de ce virusul daunează vaselor sanguine. Când CMV infectează celulele din  pereţii vasului de sânge, poate provoca o inflamaţie cronică.
Pe parcursul anilor, acest fel de inflamaţie poate provoca îngroșarea arterelor, ce ajung să fie căptuşite cu depozite de grăsime, și de aici - creşterea tensiunii arteriale şi a riscului de atac de cord.
CMV, cu toate acestea, nu provoaca inflamaţii ale arterelor la toată lumea. În fapt, în multe cazuri, cei infectaţi cu virusul nu prezintă semne de inflamare arterială.

Dr Jane Flemming spune că: "Se pare că oamenii respectivi sunt mult mai sensibili la inflamaţie decât alții, că au o predispoziţie pentru inflamaţia arterială. Aceasta poate fi rezultatul dietei, stilului de viaţă sau stării sistemului imunitar. Cei cu boli cronice inflamatorii, cum ar fi scleroza în placi sau alergii, de exemplu, sunt mai predispusi la inflamaţii, în general. "
Dr Flemming mai spune că, pentru protecţia cardiovasculară, să se consume anumite alimente, cum ar fi fructe şi legume proaspete, şi peşte gras - toate au un efect anti-inflamator în corp.
Dar Jeremy Pearson, director asociat medical la British Heart Foundation, avertizează că aceste concluzii sunt provizorii: "Ştim că există o legătură între anumite infecţii virale, ateroscleroză şi un risc crescut de boli cardiovasculare", afirmă el. "Oamenii de ştiinţă de la University College London au confirmat deja că virușii pot declanşa eliberarea de molecule inflamatorii, care afectează pereţii arteriali. Mai multe investigații ar fi necesare, pentru ca medicamentele antivirale să fie considerate un tratament pentru bolile cardiace," a adăugat el.
Nu uitați: Un pahar de vin pe zi poate înlătura riscul.

Un comentariu:

dana spunea...

tratament naturist

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape