Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

25 ianuarie 2009

O substanta neurotoxica si cancerigena a contaminant solul si apa

Ne intrebam de ce ne imbolnavim, de ce unele boli grave au o incidenta atat de mare? Vinovatul principal este poluarea, substantele chimice care au ajuns in apa, in sol, in plante, in animale si implicit in organismul nostru.
Una dintre cele mai persistente si periculoase este PCBs - bifenil policlorinat - cancerigena, interzisa din 1976, dar care mai exista in mediul in ambiant, datorita folosirii sale anterioare fara discernamant.
Este nuerotoxica si afecteaza glandele endocrine. FDA considera ca PCBs este o substanta “persistenta si omniprezenta in mediul ambiant", ceea ce inseamna ca nu vom scapa de ea prea curand. O gasim in hrana noastra - carne, lapte, oua, peste. Animalele au acumulat-o in stratul lor de grasime.
De asemenea, PCBs se gaseste si in apa. Vacile, pasarile, pestii de crescatorie sunt de asemenea, contaminate.
Somonul de crescatorie este de 7 ori mai otravit cu PCBs decat cel salbatic.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape