Selectand din mai multe diete, ne-am oprit la urmatoarele alimente:
- Fulgii de ovaz, pentru fibrele solubile - un tip de fibre care conduc la diminuarea colesterolului LDL, fara a influenta nivelul HDL (colesterolul bun). Sunt necesare 10 grame de fibre solubile pe zi pentru ca nivelul LDL sa scada cu 5 procente. Sunt studii care demonstreaza ca, pe termen mai lung, nivelul LDL a scazut cu 23 de procente. Un bol de fulgi de ovaz are 3

- Peste si ulei Omega 3 - conduc la scaderea LDL si cresterea HDL, la

- Nuci, seminte - bogate in fibre, fitonutrienti si antioxidanti ca vitamina E si seleniu, plus grasimi nesaturate. Mancati migdale, alune, nuci pecan, fistic, nuci, arahide. Nu in cantitati mari, fiind foarte bogate in calorii. Este indicat sa le presarati pe salate, deserturi etc.
- Fitosteroli (steroli din plante) care se pot gasi in pilule sau vegetale, in fructe - avocado, portocale, seminte. Acestia blocheaza absorbtia de colesterol.
- Soia - este controversata folosirea produselor de soia, in ace scop. Pe de o parte, ea inlocuieste produsele animaliere; studiile arata ca, la persoanele care au consumat soia, LDL s-a redus cu 3 %.
Se mai recomanda lecitina (galbenus, ulei vegetal, cereale integrale, soia, lapte nepasteurizat) si semintele de coriandru (ca atare sau decoct).
Un comentariu:
Voi incerca si eu sa tin cont de aceste sfaturi.
Trimiteți un comentariu