Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

16 februarie 2011

Coada soricelului - magie si vindecare

Numele latin al plantei - achileea millefolium - vine de la Ahile, eroul antic grec din timpul războiului troian. Conform legendei, Ahile a folosit aceasta planta pentru a vindeca rănile soldaţilori răniţi şi pentru a opri hemoragiile. Se mai crede că mama lui Ahile a băut acest ceai, pentru a stopa hemoragia, atunci când l-a născut.
Planta este renumita pentru eficacitatea sa de vindecare a rănilor, de a reduce inflamatia, riscul de infecţie şi de a preveni singerarea excesiva.

Aceasta planta era bine cunoscuta si de indienii americani, care o foloseau, extern, pentru rani si taieturi. Indienii Cahuilla o foloseau sub forma de apa de gura, pentru dureri de dinţi .

Coada soricelului, de asemenea, a fost folosita ca aliment şi a fost foarte popular ca o legumă, în secolul al XVII-lea. Frunzele tinere se gateau ca spanacul sau în supă.

Animalele nu mananca prea des coada soricelului, si atunci când o fac, mănâncă numai florile.

Astazi, ceaiul de coada soricelului figureaza ca un remediu specific contra greturilor si ca un tonic amar, pentru ca stimuleaza apetitul si aparatul digestiv. Se stie ca una-doua cani de ceai din frunze sau flori de coada soricelului alina greturile in cateva minute.

Din planta se extrage o esenta volatila care contine azulen, achileina, dar mai contine si tanini, clorura de calciu si de potasiu, diverse saruri, ca nitrati si fosforapigenina, azulene (anti-inflamatorii), camfor, cumarină , inulină, mentol, quercetin, rutin, acid salicilic.

Achileea, in cultura tradiţională chineză
Se spune că ea creşte în jurul mormântului lui Confucius.
Tulpinile sunt bune pentru radiestezie.

Proverbele chinezeşti susţin că coada soricelului lumineaza ochii şi dezvolta inteligenţa.

Coada soricelului este una dintre cele nouă plante sacre folosite în ritualuri, pentru a proteja de rău.

Fosile de polen deCoada soricelului au fost găsite în peşteri funerare antice.

Coada soricelului este planta magica care:
are capacitatea de a păstra un cuplu împreună timp de şapte ani
alunga negativitatea, atunci când e adăugata in baie
te protejează de rău

tinuta în mână,

alunga frica

este un cadou pentru tineri casatoriti
a fost folosita în scrisorile de dragoste
a fost folosita pentru a face I-Ching

In credinţele populare britanice

Coada soricelului a fost una dintre plantele folosite ca amulete. Aceste amulete te protejau de orice rau, de la orbire pina la alungarea câinilor.

În Evul Mediu, vrăjitoarele foloseau coada soricelului pentru a face incantaţii.

Unii oameni credeau că ai putea ghici daca esti iubit punind o frunză de coada soricelului in nară, în timp ce spuneai "Yarroway, yarroway, daca dragostea mea ma iubeste, nasul meu va sângera acum". Coada soricelului este un iritant nazal şi provoacă, în general, sângerare, dacã este introdusã in nas.

Se mai credea ca dacă pui coada soricelului sub pernă, vei visa persoana sortita.

Dacă atârni un manunchi de coada soricelului uscata, ca o decoratiune, linga patul de nunta, vei avea iubire cel puţin şapte ani.

În literatura de specialitate, în cartea Jocul cu margelele de sticla de Hermann Hesse, Elder Brother utilizează tulpinile coada soricelului, la divinatie. În romanul science-fiction Crystal Singer de Anne McCaffrey , coada soricelului (sau Yarra) este menţionata ca fiind numele unei planete unde se facea cea mai buna bere din galaxie.

În medicina populară europeană, coada soricelului a fost în mod tradiţional pentru a trata: sângerarea, răceli, febra, hemoroizi, dureri menstruale, afectiuni intestinale, răni.

Coada soricelului conţine:
Acid Achillein, uleiuri, gumă răşină, tanin, cloruri de potasiu şi de var, nitraţi, fosfaţi .

Proprietati:

calmant [calmeaza sau ameliorează durerea)

anti-hemoragic

anti-inflamator

antiseptic [inhibarea creşterii de microorganisme in tesuturi vii sau distrugerea bacteriilor patogene sau putrefactive]

antispastice [ameliorează spasme musculare, crampe sau convulsii]
aromatice [o substanţă având un miros agreabil ]
astringent [ reducerea secreţiilor şi deversările de lichid din organism]
benefice asupra organelor de reproducere purificator de sânge
carminativ [relaxarea durerii in colici şi elimina gazele din intestine]

cologog [creşterea fluxului biliar în intestine] diaforetic [transpiraţia]

diuretic [măreşte volumul şi fluxul de urină care curata sistemul urinar]

hemostatic [controlează sângerarea]
profilactic [alunga boala]
stimulent [excita sau accelereaza activitatea funcţională a ţesuturilor, da mai multa de energie] tonic [ întăreşte şi sporeşte întregul organism, oferind o stare de bine]

vindecă rănile

Pe plan intern, ceaiul este un foarte bun diaforetic (creste temperatura corpului si te face sa transpiri). Este, de asemenea, un tonic amar, care stimuleaza digestia.

În plus, este expectoranta, opreşte sângerarea, este un tonic general pentru sistemului cardio-vascular, scade tensiunea arterială, şi încetineşte bătăile inimii. Ştiinţa modernă a identificat mai bine de o suta de compuşi biologici activi.

Decocturi au fost folosite pentru a trata inflamatiile, hemoroizii , durerile de cap

Infuzia de coada soricelului, luata atât intern sau extern, creste viteza de recuperare in caz de echimoze grave. Părţile aeriene acţionează ca un tonic pentru sânge, pentru a stimula circulaţia, şi pentru hipertensiune arterială. De asemenea, este utila în tulburări menstruale.

Tinctura este utilizat pentru tulburări urinare sau probleme menstruale. Un tampon de infuzie sau tinctura diluată este buna pentru a calma varicele.

Apoi este indicat[ pentru amenoree, ca anti-inflamator , pentru intestine, sângerare, cheaguri de sânge, tensiune arteriala (scade), purificarea sângelui, vasele de sânge, catar, răceli, varicelă, circulaţie, cistită, diabet zaharat, digestie (stimuleaza), dispepsie, eczeme, febra, gripa, gastrită, pentru sistemul glandular, bătăile inimii (lente), gripa, ca insectifug, in hemoragii interne, ficat (stimuleaza si regleaza), plămâni (hemoragie), rujeolă, menoragie, menstruaţie (reglementează, ameliorează durerea), sfarcuri (durere), sângerări nazale, hemoroizi (sângerare), variola, boală de stomac, durere de dinţi, tromboza, ulcere, antiseptic urinar, uter, (contracta), vene varicoase , vedere.

Acidul salicilic ajuta la tratarea febrei si reducerea durerii. Ceaiul Coada soricelului este în măsură să clarifice o raceala în 24 de ore .

Avertismente: Unii oameni pot avea o sensibilitate la Achillea millefolium. Acesta nu trebuie NICIODATĂ sa fie folosita, intern, de catre femeile gravide, cele care alăptează sau de catre copiii sub 2 ani. În plus, - înainte de aplicarea externa - un test de sensibilitate ar trebui să fie făcut.

În cazuri rare, coada soricelului poate provoca erupţii cutanate alergice severe; utilizarea prelungită poate creşte fotosensibilitatea pielii.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape