Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

25 februarie 2009

Leacuri naturale pentru osteoporoza

Osteoporoza determina o pierdere de 30-40% a masei osoase, cu un ritm anual de 1-2%, in special la femeile aflate la menopauza, dar ii poate afecta si pe barbati.

Lamai si oua: lasati la macerat timp de 7 zile, coji pisate de oua in zeama de lamaie; consumati cate 3 lingurite pe zi. De asemenea, consumati frecvent lamai, ceaiuri din plante, miere. 

Spanac - sub forma de salate, crud sau oparit. Este insa contraindicat in caz de reumatism, artritism, litiaza urica, inflamatii gatsrice sau intestinale.

Loboda - contine, potasiu, fosfor si calciu; nu este buna suferinzilor de litiaza oxalica.

 Morcovi - prin beta caroten determina cresterea sintezei progesteronului.

Miere de albine - 1-2 lingurite zilnic, daca nu suferiti de diabet.

Infuzie de plante: Pentru a inlesni echilbrarea organismului si a stopa declacifierea, sunt necesare plante calmante si remineralizante. Iata un exemplu: radacina de  gentiana, frunze de busuioc, maghiran, cimbru, menta dulce amestecate. Se face infuzie din care se beau 3 cani pe zi. 

Bai cu uleiuri esentiale - de musetel si de pin. 

Tratament intern cu produse naturiste - capsule cu pulbere de coada calului, calciu din stridii, timp de o luna, de 3-4 ori pe an. Capsule din plante, vitamine si minerale - complexul feminin de la Vision  - Nortia, Hiper, Artemida, Beauty  ( vezi aici)  si din complexul antistres. 

Plantele medicinale potrivite pentru aceasta afectiune sunt angelica chinezeasca, coada calului, soia, susanul, migdalul, socul ( si tinctura), papadia, urzica, seminte de urzica ( are estrogeni), pirul, tinctura de mielarea.

Retete populare

- solutie din 1-2 litru de alcool medicinal, 50 de aspirine pisate, 2 linguri de zeama de lamaie ; se macereaza 2-3 zile, agitand din cand in cand lichidul. Se ung locurile dureroase. 

- pentru insuficienta estrogenica: cate o lingurita de tinctura de marar, diluata in jumatate de pahar cu apa, de 3-4 ori pe zi, minimum 6 luni. Tinctura se poate face din 20 de linguri de seminte de marar macerate in 1/2 litru de alcool de 70 de grade; se macereaza 8 zile dupa care se filtreaza. Se pastreaza in sticlute mici.

Alte terapii naturale:

- presopunctura - la specialisti.

- aromaterapia - cu ulei de sunatoare, maghiran, rozmarin, cuisoare, nucsoara, dafin.

- miscarea diminueaza degradarea osasa - mers pe jos, dans, gimnastica cu greutati, ciclism, yoga.

- Cronobioterapie - pentru a lasa timp hormonilor sa se refaca in timpul somnului, dar acordati-va timp si dv. insiva.

Dieta - putine grasimi animale, multe fibre; nu trebuie sa fiti nici prea slaba, caci tesutul adipos sintetizeaza estrogeni, dupa ce ovarele isi inceteaza activitatea. Preferati legume de culoare galbena, rosie , verde, fructe; sa nu lipseasca vitamina C si magneziul (cereale inegrale), iaurtul, branza.

Cromoterapie -  rosul si portocaliul stimuleaza regenerarea osoasa.

Masaje, termoterapie, bai Kneipp, exercitii de respiratie.

Comprese: se amesteca 3 varfuri de cutit  de piper negru cu un pahar de sare grunjoasa si 1/2 litru coniac; se lasa la macerat 5 zile ; se aplica pe locurile dureroase.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape