Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

28 ianuarie 2009

Primul ajutor in tratarea infectiilor urinare

(remedii si sugestii primite de la cititori)

Aceste infectii sunt periculoase si greu de tratat, de aceea sfatul medicului specialist este obligatoriu. Pana sa ajungeti insa la medic, dar si ca tratamente adjuvante, va stau la indemana mai multe remedii casnice sau naturale:
- bicarbonat de sodiu, dizolvat in apa; 
- merisorul este excelent in tratarea cistitelor cronice si a infectiilor genito-urinare; puteti lua capsule de merisor, din magazinele naturiste, ca si tinctura;
- cine suporta, poate sa faca tratament cu otet de mere, capsule (sau otet lichid, cate 2 lingurite la o cana cu apa, la care adaugati si o lingurita de miere de albine, cu mentiunea ca nu oricine tolereaza otetul, ca atare); 
- CANTHARIS sau alt remediu indicat de medicul homeopat; 
- ACIDOPHILOUS (sau Probiotice), pastile;
- apa cat mai multa, daca nu exista contraindicatii; 
- consumati alimente ce contin mult sulf (sparanghel, spanac, migdale, rubarba) si vitamina C (merisoare, coacaze, macese, lamai, afine); 
- CRANDOPHILIUS, 2 capsule, luate cu un pahar cu apa;
- suc de merisoare sau compot - ajuta si in cazul altor disfunctii renale;
- cafea instant: o lingura de cafea solubila la o cana cu apa, indeparteaza durerea, in 5 minute; se bea dintr-o data, nu se soarbe; 
- sparanghel conservat - aveti nevoie de 5 cutii, din care nu trebuie decat sa mancati cate una pe zi, cu tot cu suc; 
- capsule de Uro-Vaxom; 
- tablete de vitamina C si tablete cu extracte de fructe de padure (sau ceai, cat mai mult, dar nu din acelea cu arome sintetice);
- produsele naturale de la firma Vision - Detox, Antiox, Nutrimax, Cupers - cate 1 flacon din fiecare pe luna, timp de 3-4 luni. 
Atentie! Asa cum am remarcat, in mai multe randuri, in revista noastra, daca eticheta unui produs indica prezenta “aromelor identic naturale”, puteti fi siguri ca va aflati in fata unui cocteil din mai multe arome si coloranti (E-uri) in totalitate artificiali si daunatori sanatatii. Desi am putea fi acuzati de reclama mascata, spre binele citorilor nostri, a caror sanatate este bunul cel mai de pret, va recomandam ceaiurile din fructe de padure Celmar (acelea care contin fructe uscate macinate grosier). 

Alte plante utile in inflamatiile tesutului renal, ale bazinetului
Muguri de plop negru (infuzie preparata din 1-2 lingurite la cana, din care se beau 2-3 cani pe zi), frunze si radacini de nalba mare sau flori de nalba de gradina (infuzie din radacini, flori sau frunze sau macerat la rece - din radacini, cu adaos de bicarbonat de sodiu), frunze de caltunasi (salata), schinduf (macerat apos din seminte), cimbru si cimbrisor, frunze de par (infuzie din 25 g la litrul de apa), napi si patrunjel (consumate ca atre, mai ales in cistita), ceaiuri diuretice.

Atentie! Frunzele de merisor, frunzele de afin si fructele de ienupar pot fi iritante pentru epiteliul renal; de aceea nu se recomanda in cazul afectiunilor inflamatorii.

Nu beti nici un fel de bauturi carbogazoase, caci va pot agrava infectia!

Folositi ceaiul din frunze de patrunjel
* Clocotiti apa, turnati-o intr-un vas in care adaugati cateva (putine) frunze de patrunjel, lasati deoparte cateva minute, strecurati si beti; este indicat in cazul infectiilor vezicii urinare, pana la prezentarea la medic. Leacul reduce durerea, dar este contraindicat femeilor insarcinate. 
* Fierbeti in apa o ramura de patrunjel, strecurati si beti, cand s-a racorit.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape