Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

4 iunie 2011

Escherichia și zvonistica

La fel ca și virusul gripei (aviare, porcine sau de orice fel ar fi fost), noua ”vedetă”, bacteria Escherichia colli, a fost folosită, extrem de eficient, pe post de sperietoare și de agent destabilizator... Foarte ...virulent... Două realizări, dintr-o lovitură:
- O manipulare colectivă bine tintită. Oamenii, parcă sunt mai influențabili ca niciodată. Criza, sfârșitul lumii și alte rele iminente, atât de proclamate, de vehiculate și nereale, au reușit să-i transforme, treptat, pe europeni, într-o masă de oameni panicați, cu care poți să faci ce vrei.
- O lovitură dată economiei unor tări, concurentei. O țintă pot fi și alimentele bio sau eco ( cele cultivate cu îngrășământ natural), care au început să cucerească piețele europene, în detrimentul celor modificate genetic sau crescute cu îngrășăminte chimice și pesticide. 
Cât de ușor este, văd acum agricultorii spanioli.

De fapt, se pare că nu s-a întâmplat nimic

Escherichia coli este prezentă peste tot, şi în mediu, şi în intestinul animalelor şi al oamenilor.
Este știut că vara este sezonul infecțiilor intestinale, așa cum iarna e sezonul gripei. Se mai întâmplă. Unii oameni mor; este firesc ca persoanele foarte vulnerabile, cei în vârstă sau slăbiți de alte boli grave, să nu reziste în fața atacului unor viruși sau bacterii.
Vai, dar bacteria a suferit o mutație!
E adevărat, dar aceste mici vietăți suferă mereu mutații, se adaptează continuu. Nu e nimic extraordinar în acest fapt. Tulpina care a fost identificată în Germania este destul de rară, dar cunoscută la om", a declarat OMS.
Cert este că, pînă la această dată, nu se știe exact de unde provine bacteria - din apă, din alimente (care anume, de unde), dar, pe lângă cei decedați, a proovcat și victime colaterale, lovind în producătorii și comercianții de legume, în special de castraveți.
Douăsprezece ţări au anunţat cazuri de contaminare cu bacteria e.coli enterohemoragică, a cărei origine rămâne necunoscută, anunță OMS.

Comunicat de presă

de la Asociaţia Interprofesională Bio, Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologica Bio România şi Centrul Naţional de Teste Comparative:

O simplă spălare sub un jet de apă îndepărtează bacteriile de pe legume și fructe, definitiv. În agricultura ecologică nu se folosesc fecale umane la îngrăşarea solului şi nici gunoiul de grajd incomplet fermentat, adică cel ce nu a trecut prin faza de auto-sterilizare, ce implică distrugerea tuturor bacteriilor, atunci când bălegarul ajunge la temperatura de peste 60 de grade C. Bacteria EHEC se află inevitabil şi în mod accidental pe multe din legumele consumate de populaţia întregii planete, şi numai în Germania. De exemplu, Institutul Robert Koch a raportat în anul 2001 un număr de 800 - 1.200 de îmbolnăviri cu E.coli în rândul populaţiei.

Ce este Escherichia colli?

Escherichia coli a fost depistată de către savantul austriac Escherich, în 1886. Există în evidență circa 170 de O – antigeni ai E.coli, dintre care peste 80 ştamuri sunt patogene pentru organismul uman. Ele sunt, de regulă, cauza bolilor intestinului subţire, la sugari (colienteritele la sugari) .
Escherichiile coli enterotoxigene sunt deseori sunt cauza diareei la copii şi adulţi din ţările ce se află în curs de dezvoltare, de asemenea şi la persoanele, care vizitează aceste ţări, fiind numită “diareea călătorului”.
Escherichia coli este una dintre cauzele cele mai frecvente ale multor infecţii bacteriene comune, inclusiv colecistită, bacteriemie, colangita, infecţii ale tractului urinar, a diareei, meningita neonatală şi pneumonie. 

Sursele principale de infectare

Escherichia coli este o bacterie care, în mod normal, colonizeaza intestinul gros și se propagă cu ușurință la nivelul tractului urinar. Tot ea este vinovată de interminabilele cistite de care suferă în special femeile.
Sursa principală de infectare o constituie omul bolnav. Mecanismul de infectare, ca şi în alte infecţii intestinale, rămâne cel fecalo-oral. Mai frecvent, maladia se transmite pe cale alimentară, mai ales prin intermediul laptelui şi produselor lactate infectate. O altă cale de transmitere a acestei infecţii intestinale este apa contaminată, de la robinet sau din alte surse. 

Tevatura continuă, dar nu e prima infectie de acest gen

Chiar dacă nu cunosc sursa de infectare, oficialii germani le spun oamenilor să evite consumul de roşii crude, castraveți și salata verde. Deși nu acestea sunt sursele principale de îmbolnăvire.
Au  mai fost astfel de infecții, de origine alimentară, și nu de la crudități.
Iată:
- pe primul loc - de la sursele de apă. Apoi, de la preparatele din carne. Văd că de această dată nici nu se pomenește că ar putea exista o astfel de sursă, deci ținta atacului a fost comerțul cu crudități. De unde știu germani că infecția nu a pornit de la carne? Infecții au fost provocate de hamburgeri, kebab şi salamuri. Apoi, de la brânza, lapte, unt, iaurt, îngheţată şi alte produse lactate. Urmează legumele - varză, salată verde, spanac, ridichi şi fructe inclusiv pepeni, struguri şi sucul de mere
Apa din lacuri, iazuri, bazine de înot, apa de irigare a serelor.
vezi Apa- filtrare

Pe scurt

Surse: carne insuficient gătită, lapte nepasteurizat, sucuri, fructe și legume crude (cum ar fi varza), brânzeturi moi din lapte crud, fecalele persoanelor infectate și mai ales apa contaminată.
Perioada de incubație - 1-8 zile
Simptome - Diaree severă, dureri abdominale şi vărsături. De obicei, febră mică
Durata - 5-10 zile

Sfaturi - tratare/prevenire
Beţi multe lichide - ceai, apă filtrată - și odihniți-vă. Dacă simptomele sunt severe, chemați medicul. Antibioticele nu trebuie utilizate pentru a trata această infecţie.
Cele mai multe infecţii se vindecă spontan si nu necesita tratament, însă un tratament de susţinere este necesar în cazul în care pacientul devine deshidratat, anemic sau dezvoltă SHU sau TTP. 
Tratamentul va include fluide şi calmante. Există dovezi că unele antibiotice comune pot să nu funcţioneze şi unii experti cred ca antibioticele ar putea agrava boala. Pentru pacienţii cu SHU sever, dializa ar putea fi necesară, dacă sunt afectați rinichii.
Nu există nici un vaccin disponibil.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape