Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

24 mai 2011

Extract de ceai verde, împotriva leucemiei

Specialiștii au constatat că, la o treime din pacienții care au luat extract de ceai verde, cancerul regresează. Ceaiul verde ar putea da speranță de viață bolnavilor de leucemie - arată noile cercetări. 
Pacienţii cărora li s-au administrat doze mari de ceai verde au avut îmbunătăţiri semnificative, inclusiv reducerea cu  50 la suta din mărimea ganglionilor limfatici. Un ingredient activ din ceaiul verde poate creşte şansele de supravieţuire, la pacienţii cu leucemie - chiar în forma agresivă a bolii. 
Într-un studiu clinic, pacienţii cu leucemie limfocitică cronică (CLL) au primit opt doze diferite dintr-un produs comercial, dintr-un extract de ceai verde cunoscut sub numele de Polyphenon E, care conţine un puternic antioxidant. 
Numărul de globule albe a fost redus la o treime din participanţi, indicând cancer în regresie. 
Testele au arătat că extractul de ceai verde poate combate cancerul în laborator. 
Dr Tait Shanafelt, de la Clinica Mayo din Rochester,  SUA, care a condus echipa de studiu, a declarat: "Nu numai că pacienţii tolerează extractul de ceai verde, la doze foarte mari, dar la mulţi dintre ei am văzut regresie, în caz de leucemie cronică. Cea mai mare parte din persoane fizice, care au intrat în studiu cu mulți ganglioni limfatici, au avut o reducere cu 50 la suta sau mai mare a nodulilor." 
 O ceaşcă de ceai tradiţional este la fel de bun pentru oricine, spun cercetatorii.
 (CLL este cel mai frecvent tip de leucemie la adult. Aproximativ jumătate din pacienţii cu boli apărute de timpuriu au o formă agresivă de CLL care duce la moartea timpurie.) 
Clinica Mayo arată că extractul de ceai verde ar putea preveni rapida progresie a bolii la aceşti pacienţi sau ar îmbunătăţi eficienţa tratamentului, combinat cu alte terapii. 

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape