Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

6 ianuarie 2009

Zodiac arboricol

Salcia

Romantica, visatoare, adaptabila  (1 -10 martie; 5-12 septembrie)

Salcia desemneaza o persoana placuta, calma, dulce, sensibila, apreciata si atragatoare. Acesti nativi vad viata cu ochii unor adolescenti visatori; sunt persoane romantice, care apreciaza mult literatura, muzica, artele in general. Au stil si inclinatie spre o viata bogata in impliniri culturale, dar si materiale, caci cuibul lor trebuie sa fie calduros si frumos amenajat. De obicei, isi aleg ca loc pentru casa malul unei ape, zone mai izolate si pitoresti. Totul trebuie sa fie frumos, cu bun gust.
Salcia are ceva dulce, fragil, in priviera sa catifelata (chiar daca este vorba si de barbati), lucru pe care unii oameni il vad cu limpezime, caci, desigur, nativii, pentru protectie, isi mascheaza, cand e cazul, propria sensibilitate. 
Ei sunt insa ca o carte deschisa pentru cei care stiu ca ochii sunt oglinda sufletului. 
Acesti nativi pun suflet in ceea ce fac, sunt destul de orgoliosi, dar si usor de mintit, caci sub imperiul compasiunii pentru celalalt, uita de raul facut candva. Astfel, pot deveni victime ale unor persoane profitoare, perfide. Nu din naivitate, ci din bunatate. 
Acest fapt trebuie sa constituie un avertisment pentru ei si sa aiba grija sa-si aleaga cu atentie partenerii, si de viata, si de lucru, si de calatorii etc.  
Atunci cand se mobilizeaza, salcia este foarte hotarata si, de multe ori, daca are curajul sa isi ia propria soarta in maini, realizeaza lucruri mari.
Se bazeaza pe inteligenta, fantezie, intuitie. In relatiile cu ceilalti, nativul este foarte tolerant, simpatetic, saritor. Pe de alta parte, deseori devine agitat, capricios, nemultumit, mai ales cand crede ca asociatii sai nu sunt corecti.
Oricat ar dori sa faca pe plac celor din jur, salcia nu poate suporta constrangeri prea dure. Tine mult la propria libertate, de aceea are grija sa nu încalce libertatea celorlalti. 
Foarte intuitiv, este totusi prea influentabil; nu este usor sa traiesti alaturi de el. In dragoste, este senzuala, romantica si mereu in cautarea sufletului pereche. Rareori il gaseste, caci idealurile sale sunt exclusiviste: nu accepta gelozia, minciuna, grosolania, lipsa de scrupule. Omul ales trebuie sa fie cinstit, deschis, afectuos, intelegator, iertator. 
 De aceea va avea mult de suferit din dragoste, dar deseori destinul il ajuta si ii scoate in cale o fiinta salvatoare. Personalitati nascute sub semnul salciei: Frederic Chopin, Mihail Gorbaciov, Ion Iliescu, Gina Patrichi.

Pinul
Rafinat, elegant, rezistent
 (19-28 februarie; 24 august - 2 septembrie)

Pinul se remarca prin bunul sau gust, prin manierele impecabile, prin prestanta. Chiar si atunci cand nu e la patru ace, tot lasa impresia de rafinament si eleganta.
Este un aristrocrat, are in sange rafinamentul, nobletea. Nu se va cobori niciodata in vulgaritate, indiscretie, scandal. Datorita acestor calitati, este admirat, privilegiat, recompensat, dar si criticat sau invidiat. 
Un pin pare nascut ca sa traiasca dincolo de existenta banala si uneori sordida, de aceea poate parea prea sensibil si fragil pentru aceasta lume. In realitate, este un ambitios, un dur (cu el insusi, deseori), oricum, un luptator. Este foarte rezistent si stie sa treaca peste necazuri cu abilitate. Chiar cand sufera, nu prea se vede acest lucru; pare omul care are totdeauna bani si o viata secreta, interesanta. 
Nu se teme de nimic, este uneori incapatanat si nu prea tine cont de parerile celorlati. Este desori un egoist, nu pentru ca ar face vreun rau constient cuiva, ci pentru ca se respecta prea mult pe el insusi. Este un bun partener de discutii, de petreceri, de calatorii. De viata, mai putin. Cu toata toleranta sa innascuta, cu toata buna crestere, nu admite ca partenerul sau sa aiba prea multe defecte. Daca considera ca partenerul sau nu mai merita atentie, ca nu este la nivelul dorit, pur si simplu va pleca. Fara explicatii, fara lacrimi. 
Desi se considera ca dragostea este punctul sau vulnerabil, caci isi pierde uneori controlul, stie sa iasa din acest gen de probleme. Caci incurcaturile apar, fiind o fire pasionala (daca e atat de ahtiat dupa ce e frumos, nu poate ramane insensibil la atractia exercitata de sexul opus). 
Partenerul ideal trebuie sa fie delicat, romantic, idealist, educat. Adica, de moda veche. De fapt, pinul da senzatia ca ar vrea sa traiasca in alta parte, intr-o lume ideala sau retras, undeva, in tr-o atmosfera belle epoque desueta. 
Este independent si nu se bazeaza decat pe sine insusi. Un intelectual, un casnic chiar. 
Idealul sau nu este sa aiba avere, ci sa-si permita sa traiasca bine, fara sa renunte la unele placeri estetice - o casa aranjata cu gust, haine impecabile, ingrijire corporala, prieteni rafinati, muzica buna. 
Dar cui nu-i plac toate acestea? Nu oricui; multi oameni renunta bucurosi la timpul liber acordat placerilor intelectuale sau distractiei, pentru un castig in plus. Pinul, niciodata. El renunta usor, dar numai la oamenii ce-l dezamagesc, ce-l tradeaza. 
In privinta carierei, va cauta sa aiba o meserie pe care s-o transforme in hobby, altfel va fi nefericit (cum ar fi fotografia, croitoria, designul, arhitectura, artele, cinematografia, teatrul, politica). Este un semn favorabil pentru femei.



Bujorul
Daca v-ati nascut intr-una din zilele de 2, 11, 20 sau 29 ale oricarei luni din an, floarea care va reprezinta este bujorul.
Adica o peroana delicata, foarte deschisa si sincera. {i foarte saritoare; ori de cate ori e nevoie, nu ezitati sa ajutati pe cei din jur. Alta trasatura specifica bujorului este perseverenta. Important este sa nu exagerati, caci astfel veti deveni prea inflexibil, prea incapatanat. De asemenea, invatati sa tineti cont si de parerile celorlalti.
Planeta care va influenteaza este Venus, deci nu va lipsesc frumusetea si farmecul. Aveti inclinare spre arta, uneori va purtati ca si cum ati fi pe o scena de teatru. Femeilor nu le displace nici viata de casnica, daca stiu ca sunt respectata. Afectiunea lor pentru familie este foarte puternica: sunt sotii responsabile, serioase. Ajung sa-si insele partenerul numai in cazul in care acesta este rece, egoist, indiferent.
Pe plan profesional, va remarcati ca o persoana onesta, de incredere, care isi vede cu seriozitate de treaba. In general, sunteti apreciat pentru meticuloziate, analiza, curaj. Nici vorba de superficialitate sau delasare. Ca sef, sunteti un bun organizator, uneori cam sever cu subalternii, dar numai din motive intemeiate. Nu va plac barfele si nici persoanele care pierd vremea. Va place sa va implicati, sa fiti mereu activ.
Bolile nu va vor crea probleme prea mari, pentru ca sunteti grijuliu cu propria persoana si dispuneti de o mare capacitate de regenerare. Aveti predispozitii la afectiuni cardiace sau nervoase provocate de stres. Invatati si sa va mai distrati, sa va relaxati. Deseori, va refugiati in munca, la serviciu sau in gospodarie, si amanati odihna. Iar timp pentru dv. nu va mai gasiti niciodata.
Culoarea benefica pentru dv. este rosul intens, care va confera forta si vigoare. Ca pietre pretioase, va recomandam rubinul si coralul. In dragoste, sunteti compatibili cu persoanele nascute in zilele de 7-2-9 si 18.

Floarea soarelui
Daca sunteti nascut intr-una din aceste zile - 1, 10, 19, 28, atunci sunteti o floare a soarelui. Aceasta inseamna ca sunteti o persoana activa, solara, in permanenta miscare. {titi sa luptati, caci va calauziti dupa principiul ca totodeauna castiga cel mai tare, dar aceasta nu inseamna ca acceptati compromisurile. De obicei, jucati cinstit, cu cartile pe fata. Sunteti realist, cumpanit, caci nu actionati fara sa va luati unele marje de siguranta. La fel va purtati si in viata sentimentala, cu precautie, desi sunteti o fire pasionala. Nu va sufocati partenerul, care trebuie sa va fie, inainte de toate, un prieten si un confident. Aveti multi prieteni, caci va displace singuratatea.
In profesie, stiti sa avansati, pentru ca va place sa va perfectionati, aveti o mare dorinta de cunoastere si de comunicare. Unii dintre dv. exceleaza in medii artistice sau literare sau chiar ajung sa fie cunoscute personalitati in diverse domenii artistice. Oricum, aveti o viata sociala intensa. Puteti reusi, caci aveti multa ambitie. {titi sa va descurcati, in cele mai dificile siutatii.
In dragoste, sunteti pasionat, vreti totul sau nimic. Va potriviti cu persoanele nascute in nascute in zilele de 6 -14, 22 sau 24. Uneori, deveniti dominator, caci va place sa-i ocrotiti pe ceilalti.
Cu sanatatea, aveti probleme la nivelul sistemului circulator si afectiuni ale ficatului sau cardiace. In general, acestea nu sunt grave, caci sunteti rezistent si aveti o mare putere de regenerare.
Culoarea cu efect benefic asupra dvs. este, se-ntelege, galbenul stralucitor, culoarea soarelui, auriul si chiar aurul va poarta noroc.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape