Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

22 iulie 2011

Dang Gui sau Ginseng pentru femeii

Pe un munte din China, care se înalţă până la ceruri, pe pantele sale abrupte creşteau cele mai valoroase şi mai minunate plante medicinale. Dar puţini aveau curajul de le a culege, în acele locuri de neatins.
Până cînd un tînăr se lăuda faţă de ceilalți, că : "Eu sunt cel mai curajos dintre toți!"
"Dacă eşti atât de curajos", -i a spus un alt tânăr, " urcă pe acest munte şi adu-ne plante de acolo."
Tânărul a acceptat provocarea, dar când i-a spus mamei sale, aceasta nu a vrut să-l lase. În cele din urmă, ea a dat voie şi i-a spus, "Dacă începi într-adevăr această călătorie riscantă, îţi va lua o lungă perioadă de timp;, de ce nu te căsătorești cu femeia din inima ta, ca să nu stau aici singură să te aştept?"
 Fiul a îndeplinit cererea mamei sale şi s-a căsătorit cu logodnica lui. Înainte de a pleca în călătorie, el i-a spust soţiei lui să se recăsătorească, dacă el nu va veni în termen de trei ani. Munţii erau atât de periculoși şi de nepătruns.
Tânărul nu a venit nici după un an, nici după doi ani şi nici după trei ani. Mama a întrebat-o pe nora sadacă vrea se căsătorească din nou. Aceasta a ezitat pentru o vreme, dar apoi ea a decis să încheie o căsătorie, din nou.
Dar, la doar câteva zile după nuntă, omul a veni. Toţi prietenii lui şi sătenii îl admirau pentru curajul său şi pentru depăşirea tuturor pericolelor şi i-au mulţumit pentru toate valoroasele plante aduse. În ciuda bucuriei,  tânerul a fost dezamăgit aflând că soţia sa s-a recăsătorit.

 El a plâns amar, și fosta soție, aflând  de  întoarcerea soţului ei, a căzut grav bolnavă. O plantă pe care soţul ei a adus-o de la munte a vindecat-o.  După câteva zile, femeia ce fusese pe moarte, era sănătoasă.

De atunci, planta s-a numit Dang Gui.

Din perspectiva TCM, Dang Gui (Angelica Sinensis), regleaza circulatia sangelui, întărește ficatul, splina şi inima. Conţine acizi graşi nesaturaţi esenţiali şi de acid folic.

Este utilizată (rădăcina) pe scară largă, în medicina tradiţională chineză, pentru a trata afecțiuni ginecologice, oboseala, anemia, hipertensiunea arterială. E analgezică, anti-inflamatoare, antispasmodică si sedativă.  Are o acțiune antioxidanta.

Din punct de vedere al medicinii moderne, această plantă ajută, în combinaţie cu alte plante din China, la tratarea celulitei, la femei. 

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape