Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

17 aprilie 2009

Meloterapie: sunetele placute fac bine inimii

Pacientul este cel care trebuie sa aleaga piesele, caci nu se poate impune cuiva sa-i placa o anume muzica. 

Dacă aveţi probleme cardiace, ascultati cantece suave 
Muzica influenteaza ritmul respiraţiei şi al tensiunii arteriale - comunica Temple University, in urma a 23 studii. Raportul, publicat în cel mai recent numar al Cochrane Library, a constatat că se remarca mari efecte liniştitoare atunci când aceşti pacienţi au ales ei insisi piesele, comparativ cu cei care au ascultat muzica selectată de către cercetători. 
"Oamenii vor selecta muzica in functie de ce le place, in general cu un tempo lent, care sa relaxeze.", a declarat cercetătorul Joke Bradt, director adjunct la Centrul de Cercetare de la Temple University. 
S-au tinut sub observatie 1461 de pacienţi cu boli coronariene, iar un terapeut in meloterapie a fost consultat  pentru a oferi piesele muzicale. Personal, am scapat poate si de la moarte sau de la o cadere grava (nu pot sti) cand, dupa vreo 5 zile de criza cardiaca, am ascultat, ca un dar Dumnezeiesc, tot Oratoriul Mesia, si am revenit la viata.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape