Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

9 ianuarie 2009

MAGIA LUNII

Cum influenteaza luna viata noastra
Nu putem sa nu credem in influenta macrocosmosului, a corpurilor ceresti, asupra microcosmosului. Aceste credinte s-au ivit inca in zorii omenirii, cand se stia ca fazele lunare actioneaza asupra starii generale si asupra functiilor fiziologice ale fiintelor pamantesti.

O posibila relatie a fost luata in considerare de catre medicii antici, dar constituie subiectul multor lucrari si cercetari moderne.

Anumite faze ale lunii provoaca mai multe comportamente violente, accidente de masina, consum exagerat de alcool, stimulente si droguri, provoaca nasterea si menstruatia, ca si unele disfunctii. Desigur, ideea ca stelele si planetele influenteaza sanatatea omului este veche si se mentine in actualitate. Recent, un chestionnar realizat pe 325 de oameni a indicat faptul ca 140 (43%) sunt convinsi ca starea lor generala este influentata de luna. Intre acestia se aflau mai multi oameni care lucrau in domenii medical, social, psihologic, deci raspunsurile lor se bazau pe observatii. 

(source: http://grin.hq.nasa.gov/ABSTRACTS/GPN-2000-001437.html)

Oamenii de stiinta au descoperit o legatura intre acest mic satelit si comportamentul uman. Un exemplu este Roger Dobson, care a constatat ca omul mananca la cina, mai mult sau mai putin, in functie de fazele lunii.  
Luna influenetaza pamantul mai mult decat credem. Nu este vorba doar de actiunea sa asupra oceanelor, ci si asupra oamenilor, producand o serie de simptome de la accesele de guta la probleme ale circulatiei sanguine, afectand si balanta hormonala. 
Noi cercetari (peste 50 de studii) recomanda ca medicii si politistii sa se pregateasca ca, in anumite puncte ale ciclului lunar, sa fie asaltati de mai multe incidente si accidente (de sanatate, de masina). S-a constatat ca numarul de consultatii creste, in perioada cu luna plina. Crizele de guta si astm sunt maxime in timp de luna noua si luna plina. 

Alte studii arata ca data cand se produc cele mai multe nasteri corespunde, cu mici, dar sitematice varatii, lungimii ciclului lunar ( 29.53 zile), cu o crestere a fertilitatii in ultimul patrar.

Faptul ca fertilitatea creste in al treilea patrar s-ar putea explica prin faptul ca are loc o descrestere a luminozitatii, imediat dupa luna plina, ceea ce provoaca o precipitare a ovulatiei.

Alt studiu, din Florida, legat de frecventa actelor criminale, arata prezenta acestora in perioadele cu luna plina, in special. La fel, in legatura cu freventa acidentelor rutiere, o analiza efectuata timp de 4 ani arata ca cea mai redusa frecventa este in timpul lunii pline, in timp ce perioada cea mai critica, cu accidente numeroase, este cea cu doua zile inainte de luna plina. Alte observatii efectuate pe bolnavii cu retentie urinara arata ca perioada critica este in timpul lunii pline. 

Chiar si ceea ce mancam si bem are legatura cu de ciclul lunar: mesele mai bogate in nutrienti, marimea portiilor, pofta de alcool.

Cand este luna plina este indicat sa se posteasca, sa nu se manance prea consistent si cu multi conservanti, caci totul se absoarbe, se acumuleaza.

Luna in crestere este benefica diverselor tratamente medicale si terapiilor.

Luna noua si luna in descrestere sunt este propice dezintoxicarii. Elena ROTARIU

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape