Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

13 martie 2011

Despre scorţişoară

Conţinutul de cumarina din scorţişoară variază foarte mult

Cumarina este considerată potenţial dăunătoare pentru ficat şi se găseşte în scorţişoară. Oamenii de ştiinţă germani au arătat că, de fapt, conţinutul de cumarină din scorţişoară variază foarte mult, chiar dacă este recoltată de la acelaşi copac.
Scorţişoara este scoarţa uscată a unor copaci indigeni din Asia, în principal. Există deosebiri, în funcţie de specie şi originea copacului, cum ar fi scortisoara Ceylon (Cinnamomun verum) şi scorţişoara Cassia (Cinnamomum aromaticum). Cumarina poate apărea în două tipuri de scorţişoară. În scorţişoară Cassia, conţinutul de cumarină este, de obicei, mult mai mare. Scorţişoara Cassia conţine cumarină de până la 18 ori mai mult decât scorţişoara Ceylon. Când scortişoara e pudră, diferenţa este chiar mai mare aici, scorţişoara Ceylon conţinând cumarină mai mult de 63 de ori. Acest lucru a fost descoperit făcându-se analiza produselor din 91 de magazine germane.

La fiecare dintre probe de Cassia, au existat fluctuaţii puternice. Analiza arată că există diferenţe nu numai de la copac la copac, dar şi în probele de la acelaşi copac. Alte studii arată că această substanţă poate fi redusă prin cultivarea selectivă a conţinutului de cumarină din scorţişoară Cassia.

Institutul Federal pentru evaluarea riscurilor : cumarina poate conduce, la persoanele sensibile, chiar şi dacă ia doze mici, la afectarea ficatului. Cu toate acestea, prudenţa este justificată, iar experţii recomanda a se consuma alimentele care conţin scorţişoară cu moderatie.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape