Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

28 ianuarie 2009

Primul ajutor in cazul intoxicatiilor cu plante

Daca s-a produs o intoxicatie cu plante medicinale, principalele remedii naturale care neutralizeaza intoxicatia cuprind, in general: purgative (seminte sau ulei de ricin, coaja de crusin); vomitive (frunze de boz); vitamine – complexul B (drojdia de bere); calciu (branza proaspata de vaci); cafea, ceaiuri mucilaginoase (radacina de nalba mare); tonice cardiace (frunze de degetel); stimulente respiratorii (frunze de laur); bronhodilatatoare (carcel); hemostatice (coaja de stejar); calmante (radacina de valeriana); diuretice (frunze de mesteacan); diaforetice (flori de soc); coagulante (albus, lapte dulce); absorbante (carbune de tei, cenusa vegetala, argila); neutralizante (fructe de armurariu); tinctura de propolis. 
Nu este de glumit. Iata cateva exemple: in cazul intoxicarii cu marul lupului, se fac spalaturi stomacale cu carbune activ, se iau diuretice si se beau lichide in cantitate mare. 
Daca intoxicatia se datoreaza pelinului, se iau vomitive, se fac spalaturi stomacale, se administreaza solutie iodurata, solutii de tanin, carbune animal. Daca este vorba de rostopasca, se ajunge uneori la spalaturi gastrice cu permanganat de potasiu, analeptice respiratorii, perfuzii cu glucoza, respiratie artificiala. 
Am prezentat aceste trei plante care sunt, putem spune, la moda, multi cititori scriindu-ne despre acestea, fara a sti ca pot fi extrem de periculoase, mai ales daca sunt administrate intern.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape