Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

8 decembrie 2021

Acupresura, o terapie straveche si foarte eficienta

Spre deosebire de acupunctura, aceasta metoda de tratament nu foloseste acele, ci numai presiunea degetelor (mai este cunsocuta sub denumirea de presopunctura). 
Fiind o tehnica apropiata de acupunctura, acupresura urmareste reglarea energiilor corpului, cu efecte asupra emotiilor, starii fizice. 
Tehnica este simpla: se apasa in anumite puncte. Este necesara o apasare ferma si continua, cu degetele; daca degetele sunt prea subtiri, se pot folosi unele obiecte de grosime de 3-4 mm, cum ar fi un creion (capatul cu guma sau un varf bont, dupa caz). 
Unele puncte trebuie apasate numai cu unghia. De obicei, presiunea trebuie mentinuta cel putin 30 de secunde; de regula, 1-2 minute. 
In punctul indicat se apasa sau efectueaza o miscare circulara cu degetul, in sensul acelor de ceasornic. Nu se recomanda sa se efectueze acupresura in fiecare zi, ci numa atunci cand simtiti nevoia. Fiti atenti la efectul acestor practici asupra organismului dv., mai ales in cazul varstnicilor, a bolnavilor gravi. Pentru acestia, acupresura se poate reduce la numai cateva secunde. 
De regula, se repeta exercitiile de acupresura pe fiecare parte a corpului.  

Pentru incurajare, calmare, alungarea tensiunii mintale, a grijilor 
Punctul de acupressura 
LI-4, numit Unirea vailor (intestinul gros 4) 
Este localizat deasupra mainii, intre degetul mare si index. Presati degetul mare la radacina, la baza indexului. Acest punct este situat pe cel mai inalt punct (umflatura) a muschiului, orizontal cu terminatia pliului. 
Metoda: prin apasare. Nu se foloseste la femeile insarcinate. 
Efect imediat: Calmant, alungarea tristetii si amaraciunii. 

Pentru alungarea fricii 
Punctul KI-3, numit Izvorul suveran (rinichi 3). Localizare: Pe partea interioara a piciorului, la jumatatea distantei dintre tendonul lui Achille si osul gleznei.
Se preseaza. Efecte: vindeca frica si amelioreaza durerile de spate.

Pentru inducerea unei stari de bine,impotriva stresului
Punctul LIV-1
Localizare: Pe degetul mare de la picior, in coltul de jos al unghiei. Se preseaza. 
Efecte: optimism, aprecierea corecta a propriei situatii, incredere in sine.

Pentru o stare emotionala normala, atenuarea excitatiilor, nervozitatii
Punctul P-7, Marele munte 
Este situat in mijlocul incheieturii mainii, in adancitura dintre doua tendoane sau chiar deasupra pliului incheieturii. 
Metoda: Se preseaza, miscand degetul in sensul acelor de ceasornic. Nu este indicat daca va simtiti slabit sau traversati o perioada de diminuare a energiilor. 
Efecte: Atenueaza emotiile puternice, chiar prea marea excitatie datorata bucuriei. Diminueaza nervozitatea.
* Inainte de orice, trebuie inteleasa notiunea de "cun", care este masura standard folosita in acupunctura. Corpul fiecarui om are propriile sale dimensiuni. 
-1 cun este latimea degetului mare, la mijloc (pliu); 
- 3 cun - combina largimea a 4 degete, la nivelul bazei degetului mic (a articulatiei de deasupra palmei).
- 12 cun - distanta dintre cot si incheietura mainii.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape