Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

29 aprilie 2010

4 substante vitale pentru sanatatea ochilor

Vitamina A
 - Beta-carotenul (- din morcovi şi alte alimente – pe care organismul il transforma în vitamina A)
Vitamina A este un anti-oxidant foarte important pentru sănătatea ochilor (un antioxidant este o substanţă care previne sau împiedică oxidarea celulelor de catre radicalii liberi).
Un deficit de vitamina A poate duce la multe probleme de sanatate. Vitamina A ajută ochii se adapteze la schimbările de lumină, îmbunătăţeste acuitatea vizuala, previne formarea cataractei, ajuta la prevenirea orbirii, degenerescentei maculare.
O cantitate mare de vitamina A se gaseste in ficat.
Luteina
Luteina este un alt carotenoid, situat în centrul retinei - numit macula.
Şase mg de luteina pe zi reduc riscul de degenerescenţa maculară cu aproape 57%. Un studiu similar a arătat că o dietă scăzută în luteină creste foarte mult riscul de a se dezvolta cataracta.
Luteina reduce ingrosarea si ingustarea arterelor.
Luteina se găseşte spanac, broccoli si mazare. O cana de spanac crud conţine aproximativ 1,8 mg de luteina, iar o cana de spanac fiert contine 13.3 mg. O cana de broccoli fiert contine aproximativ 3 mg; o ceasca de felii de ardei gras conţine în jur de 1 mg de luteina.
Este totusi greu sa obţinem 6 mg de luteina pe zi din alimente, de aceea este indicat sa luam si suplimente.
Afine
Afinele sunt un remediu cunoscut, cu impact foarte pozitiv asupra vederii. Utilizarea acestora provine din al doilea război mondial, când piloţii britanici au descoperit ca gemul din afine a contribuit la îmbunătăţirea vederii de noapte.
Cercetatorii au descoperit ca afinele fortifica vasele de sânge, îmbunătăţesc fluxul sanguin la nivelul vaselor de sange mici, care menţin ochii sănătoşi, precum şi pentru vaselor de sânge mari, care ajuta la mentinerea circulaţiei in tot corpul. De asemenea, s-a dovedit ca ajuta la prevenirea degenerarii maculare si cataractei.
Vitamina C
Vitamina C este un important anti-oxidant si ajuta si la protejarea vederii.
Previne cataracta, degenerescenţa maculară, glaucomul. Doza zilnica este de 60 mg. Ea nu rămâne în organism foarte mult, asa ca trebuie să fie consumată în mod constant, pentru a obţine beneficii. O portocala contine aproximativ 70 mg de vitamina C, o ceaşcă de căpşuni - aproximativ 80 mg, o ceasca de ardei rosu dulce conţine 283 mg!
Avand grija sa nu lipseasca aceste patru substanţe nutritive veti constata o creştere certă a acuităţii vizuale.
Studiile au arătat că suplimentele nutritive sunt eficiente daca sunt luate in doze mici; este mai bine să iei de trei cate 20 mg de vitamina C decât o doza de 60 mg; astfel se asigura un flux constant.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape