Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

17 ianuarie 2009

Ceauri utile suferinzilor de microlitiaza renala 

De la Amarinei Maria am primit o scriosare lunga, din care am selectat urmatorul fragment:
“Cunosc destul de multe tratamente naturale, incat nu prea stiam la ce sa ma opresc. Despre raceli si gripe, am vazut ca ati scris dv., foarte pe larg si divers, in revista nr. 3, dar si in numarul 2. Asa ca, in cele din urma, m-am decis sa va enumar cateva leacuri pentru suferinzii de litiaza renala (nisip la rinichi). Nu e nevoie sa mai spun ca acestea sunt recomandate cazurilor mai usoare, caci cele grave ajung sigur la doctor, datorita durerilor. Daca suferiti de microlitiaza, cel mai bun sfat pentru a evita agravarea afectiuni este acesta (bun pentru oricine, preventiv): sa consumati lichide suficiente, nu e de gluma cu acel minimum de 2 l pe zi (ar fi bine chiar 2,5 l). Astfel se evita si bolile vezicii urinare, dar si altele care nu au legatura cu aparatul urinar, cum sunt bolile de plamani, reumtismul etc. Revenind la afectiunile urinare, este indicat sa beti zilnic cate 2 litri de ceai, preparat din plante adecvate. Un amestec de cozi de cirese, matase de porumb, frunze de urzica (binecunoscute), la care adaugati, alternativ, muguri de pin, muguri de plop sau frunze de mesteacan (cate putin). Ceaiul sa nu fie foarte concentrat, ci potrivit. De asemenea, este indicata apiterapia, consumul de miere de albine simpla (celor carora le este permis) sau urmatorul preparat: ceapa rasa amestecata cu miere, pastrata la rece.
In privinta sfaturilor si retetelor naturiste, am selectat unele care (cred) ca sunt mai putin cunoscute:
- de la morcovi se folosesc si frunzele, care au multa vitamina A. Nu le aruncati, chiar daca nu sunt folosite in bucataria clasica, pentru ca nu sunt aromate. Adaugati-le in mancare, cand le aveti, caci nu modofica cu nimic gustul acesteia, dar in schimb va aduc vitamine. Frunzele de morcovi mai sunt utile sub forma de decoct, pentru gargara, in abcese, afte sau la spalaturi, in caz de degeraturi sau piele ingrosata. 
- telina este indicata reumaticilor, deci nu trebuie sa lipseasca din alimentatia acestora. Pe langa consumul de telina cruda si fiarta,un tratament este mai eficient, caci te obliga sa consumi zilnic telina. Din ramuri se face un decoct concentrat din care se bea cate 100 ml, zilnic, timp de doua saptamani. Mai eficient este sucul extras din telina, dar ceva mai greu de facut. Dar pentru sanatatea noastra, merita sa facem unele eforturi, pana nu e prrea tarziu.“

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape