Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

12 februarie 2011

Magneziul, benefic pentru asmatici

Magneziul este unul dintre macromineralele de care organismul uman are nevoie în cantităţi mari, celelalte macrominerale fiind calciul, fosforul, sodiul, potasiul, clorul, sulful) Magneziul este al patrulea mineral din organism, cantitativ.
Este important pentru mentinerea sănătatii sistemului nervos, reglementează nivelul zahărului din sânge şi tensiunea arterială, ajută la construirea oaselor şi este important in intregul metabolism.
Deficienţele de magneziu sunt comune la persoanele cu tulburări gastro-intestinale, cu diabet şi la alcoolici.
Si pacienţii cu astm bronşic sunt susceptibili de a avea deficit de magneziu. Magneziul a fost utilizat pentru tratarea astmului inca de la sfârşitul anilor '30, pentru ca ii ajută să respire mai uşor.
Magneziul intravenos lucrează mai rapid decât terapia cu corticosteroizi, in îmbunătăţirea fluxului de aer.
Magneziul ajută si pacienţii aflati la urgenţă, pentru a-si reveni mai repede din atacurile de astm.
Consumul de alimente bogate in magneziu (legume cu frunze verzi, cereale integrale, fasole, nuci) va contribui la îmbunătăţirea sănătăţii. Magneziul pot fi găsit în legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, în leguminoase (fasole şi mazăre), nuci si cereale integrale. Este prezent, de asemenea, in apa de la robinet, dar cea mai buna e apa filtrata mineralizata.
Magneziul poate fi, de asemenea, luat ca un supliment, în tablete sau suplimente lichide.

Cum funcţionează

Magneziul are un efect bronhodilatator. Unele studii pe animale au arătat că deficienţele de magneziu pot creşte cantitatea de histamina ce se elibereaza în sânge în timpul unei reacţii alergice. Reversul este posibil, de asemenea: suficient magneziu poate determina organismul să elibereze histamină mai puţina, în timpul unei reacţii alergice.
Atacurile de astm sunt adesea declanşate de histaminele eliberate în timpul reacţiilor alergice.

Precauţii

Astmul este o boală care poate duce la deces si de aceea, orice tratament trebuie fie realizat cu ajutorul unui medic.
La urgenţă, magneziul intravenos este considerat o opţiune bună pentru că este, în general, sigur.
Cantităţi excesive de magneziu poate cauza crampe intestinale şi diaree; supradozele de magneziu sunt rare, dar apar cand se iau doze foarte mari de laxative sau antiacide care conţin magneziu.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape