Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

31 ianuarie 2009

CRISTAL - un centru de sanatate in exclusivitate naturist

Convorbire cu terapeutul Dan CIURLICA

- Domnule Ciurlica, felicitari pentru ceea ce realizati la Centrul de sanatate “Cristal”, pentru aceasta baza de tratament care ofera confort, profesionalism si o atmosfera familiala ce contribuie, prin psihic, la mai binele pacientului.
- Mai intai, ii salut pe toti pacientii nostri din judetul Neamt. Doresc ca sederile lor aici sa le fie de folos si sa mai vina la noi, dar ca sa ma salute si, desigur, la odihna. Mi-am dorit de foarte mult timp sa pun bazele unui mic centru de sanatate, unde omul sa-si gaseasca linistea, echilibrul de care are atata nevoie si dramul de sanatate mult dorit. Ceea ce vedeti este un centru de sanatate in exclusivitate naturist, cu proceduri adecvate; totul este natural. Mancarea este grupata pe diete, in functie de afectiunile pe care le are fiecare pacient. Colaborez cu cativa medici din cadrul statiunii Slanic Moldova, cu care ma consult, imi dau sugestii sau apelez la terapiile dumnealor. Sunt deschis oricaror metode de tratament, cu conditia ca toate sa conduca spre binele omului. Am deschidere totala catre nou si catre tot ce e bine.
- Putem spune ca e vorba de interdisciplinaritate, de vreme ce practicati medicina alopata, dar si cea neconventionala...
- Important este ca oamenii vor sa se faca bine. Cei care au epuizat orice metode de tratament alopat, care nu au dat rezultatele necesare, vin la noi, la centrul nostru sau mi se adreseaza personal, ca o alternativa. In ultimii ani, am observat ca si unii medici, de la diverse centre si clinici, recomanda pacientilor sa incerce si alte metode. In cazul in care nu obtin rezultatele scontate sau nu vad o ameliorare evidenta, atunci se va apela ori la interventia chirugicala, ori la alt tip de tratament. Se observa, in ultimul timp, o deschidere a medicinei alopate spre medicina traditionala. Cum am spus, eu nu practic in exclusivitate medicina traditionala, sunt deschis oricaror metode de tratament.
- Iata, prin profesia dv., faceti mult bine oamenilor. Credeti ca este vorba de destin sau de predestinare?
- Nu stiu daca se poate vorbi in termeni reali de o predestinare. Acest tip de tratament pe care-l efectuez e o impletire a mai multor terapii: chiropractica, bioterapie, fioterapie, diverse procedee de balneo-fizioterapie... Despre potentialul meu energetic, n-as putea spune ca a fost predestinat sau destinat, mai curand este o imbinare a acestor doua efecte. Daca ma intrebati cand mi-am dat seama de aceste calitati...
- A fost o revelatie?
- Nu, au aparut in timp. Le-am acordat o mare atentie, mi-a placut aceasta practica de terapeut si m-am dedicat vindecarii oamenilor. De aici a decurs totul... Am incercat sa fac o selectie clara a metodelor, a ceea ce a mers si ce nu. Niciodata n-am fost impotriva medicinei alopate, nu am fost reticent in ce priveste tratamentele chirurgicale. {i nu mi-am permis sa recomand unui pacient sa intrerupa tratamentul alopat recomandat de alti medici.
- Dar de unde vine inzestrarea dv., acea caldura pe care am simtit-o, pe propriul corp ?
- Sunt doua aspecte, aici: poate fi o inzestrare nativa - fiecare om se naste cu un anumit potential energetic - si apoi te poti cizela, te poti cultiva.
- Stand la dv. doar patru zile, am vazut oameni garboviti de suferinta care, dupa cateva sedinte, parca au devenit altii; s-au luminat, au inceput sa zambeasca, chiar am inceput sa suguim, ca intre prieteni, cunoscandu-ne si intemeind prietenii. Ne vom suna, ne vom cauta si vom reveni la dv., impreuna cu familiile.
- Sigur ca da; noi, personalul acestui centru, dorim sa cream un mediu de familie, unde omul sa se simta ca acasa, sa fie degajat, pentru ca tratamentele sa aiba efect. Mai mult decat atat, aici se face si psihoterapie
- Care sunt afectiunile pe care le tratati? In ce ma priveste, discopatia cervicala de care am suferit mi-ati rezolvat-o.
- In cadrul centrului nostru tratam afectiunile coloanei vertebrale (discopatii cervico-dorsale, lombare, spondiloze, scolioze, hernii de disc), afectiuni artrozice de toate formele, afectiuni interne - hepato-biliare, litiaza renala si biliara, afectiuni digestive (gastrite, ulcere), afectiuni neuro-psihice, sterilitatea, afectiuni metabolice - hipo si hipertiroidii, obezitate.
Rezultatele sunt bune, duc la vindecare sau ameliorare. Aplic tratamentele mele, combinate cu ceaiuri si cu apele provenite din izvoarele naturale. Pe langa cabinetul meu de chiropractica si bioterapie mai avem si alte proceduri - hidromasaj cu apa minerala iodata (o saramura din izvor natural, cu rezultate foarte bune in afectiunile reumatismale); bai de plante, masaj, reflexoterapie, fitness, gimnastica recuperatorie, impachetari cu namol salin obtinut prin procesarea sarii cu produse reziduale. Intentionez sa dezvolt si o microsalina - acum ne aflam in stadiul de construire - si un hotel capitonat cu bulgari de sare, pentru a crea un microclimat salin, foarte bun in afectiunile aparatului respirator.
- Explicati-ne: exista un flux energetic care se transfera de la dv. la pacient?
- Daca discutam in exclusivitate de bioterapie, sigur ca tratamentul cu bioenergie e un tratament de transfer al unor energii pozitive inspre pacientul care are nevoie de aceasta. Insa bioterapia este un procedeu plasat, cumva, la marginea escrocheriei... Inca nu e studiat indeajuns de bine, desi sunt foarte multi bioterapeuti. Din cazuistica mea, stiu ca exista niste limite foarte clare unde bioterapia merge si unde nu. Conteaza enorm de mult si de compatibilitatea pe care o are bioterapeutul cu pacientul, aceasta fiind una dintre conditiile cele mai importante. Dar nu toata lumea are nevoie de bioterapie. Eu, dupa cum ati vazut, aplic mai multe metode de tratament: bioterapie, chiropractica, masaj si altele, adica tot ce tine de purificare.
- Din cate stim, energia cosmica, chi, se imparte in energie pozitiva si negativa, iar de acest echilbru depinde sanatatea.
- Categoric. Iar in cazul bioterapiei, se realizeaza o echilibrare energetica a celor doua parti, yin si yang, adica a pozitivului si a negativului sau a masculinului si a femininului. Bioterapeutul, prin transfer, cauta sa echilibreze yin si yang, si astfel aduce armonia interioara. Apoi mai este si consultul pe care-l fac in acest plan. Fac intai un consult al organelor interne, prin palpare, apoi si prin transferul energetic pe care-l simt la mana. {i dv. ati simtit acea caldura sau racoare in anumite zone ale corpului. Fiecare organ bolnav are un dezechilbru energetic si are nevoie de acea energie asa cum un burete absoarbe apa. Atunci bioterapeutul echilbreaza energia cu care organul afectat se hraneste, urmarind, in final, ca acesta sa se refaca sau macar sa se amelioreze. Sunt afectiuni in care nu putem sa mergem strict numai pe bioenergie. Avem si alte terapii, de pilda fitoterapia, care se practica intens la noi. Cu diverse ceaiuri, facute dupa retete proprii, pe baza observatiilor efectuate in decursul anilor. Urmarind ani si ani multi pacienti, m-am convins tot mai mult de eficienta acestor ceaiuri. Depinde de afectiune: avem ceaiuri hepato-biliare, diuretice, depurative, pentru hipertensiune, colesterol etc.
- Ati intalnit vreodata cazuri de vampirism energetic?
- Sigur ca da! Chiar m-a pasionat acest aspect. Totdeauna am asociat vampirismul energetic cu deochiul de care se vorbeste atat in popor. Cred ca e acelasi lucru, deci un fenomen pe care bioterapeutul il poate echilibra. Trebuie sa faca ca acel organism sa devina rezistent la astfel de atacuri, prin echilibrarea campului enregetic. Caci orice om, orice fiinta vie, s-a nascut cu un camp protector. Acest camp, la unii oameni este mai putin dens, la altii, dimpotriva. In functie de aceasta, omul este mai puternic sau mai slab din punct de vedere energetic.Va pot da si un exemplu: daca se intra intr-o curte unde e un caine rau, la unele persoane acesta devine agresiv, la altele da in retragere. Lucru pe care l-am pus pe baza biocampului uman, diferit de la o persoana la alta.
- Acest lucru il simte fiecare: cu o persoana comunici usor, cu alta, dificil.
- Da, intervine aceasta compatibilitate. De retinut ca un biocamp mai puternic poate sa absoarba energie de la o persoana cu un biocamp mai putin dens. Dar aici este vorba tot de compatibilitate, nu-i un lucru clar si definitiv.
- Conteaza mediul ambiant in care traim?
- Cred ca foarte mult. Apropo de statiuni, unele sunt balneo-climaterice, altele balneare. Referindu-ne la Slanic Moldova, aceasta este o statiune balneo-climaterica, tinand cont de umiditatea atmosferica, de densitatea de ozon, de cadrul natural, de factorii de mediu. Sunt multe criterii care contribuie la calitatea tratamentului. Asa cum microclimatul de salina trateaza afectiunile aparatului respirator.
- Si sunt zone incarcate pozitiv, ionizate negativ...

- Am constatat, stand de vorba cu oamenii, ca foarte multi, chiar din punct de vedere terapeutic, sunt atrasi de locul natal.
Daca cineva s-a nascut in Piatra Neamt, sub imperiul unui anumit camp energetic al zonei, dar a trait in alta parte timp de 20 de ani, cand revine la locul natal, se simte bine. Cum se spune, te trage ata acolo unde te-ai nascut. E o mare legatura intre om si locul de nastere.
- La noi se spune ca, in anumite localitati, natalitatea este foarte crescuta, din cauza incarcarii cu ioni negativi.
-Nu pot sa fac refereri aici... Poate, au efect afrodisiac.
- Deci aceasta e explicatia?
- Nu, fac doar o paranteza aici.
- Atunci sa trecem de la afrodisiace la meteosensibilitate.
- Sigur, fiecare dintre noi o simte. Revenim iar la diferentele de zona, caci incarcatura atomsferica poate fi mai mult sau mai putin evidenta. Meteosensibilitatea nu este ceva nativ, este tot o dereglare a celor doua energii Yin si Yang. Meteosensibili sunt cardiacii, reumaticii. Se stie ca un reumatic se simt mai bine intr-o zona mai uscata.
- Cat de important este ca un bolnav sa creada ca poate fi vindecat?
- Nu e suficienta numai increderea... Foarte multi pacienti vin aici cu incredere. Dar ca sa le-o castigi, trebuie sa prezinti o seriozitate, sa ai anumite rezultate, care sa-i determine sa aiba incredere. {i atunci oamenii vin cu mare speranta. Iar daca acesti oameni disperati se simt bine, categoric ca increderea lor creste si vine vindecarea. Vindecarea si increderea sunt direct proportionale, dar, repet, nu mergem numai pe incredere. Daca trec 4 zile, apoi 5, 7 etc. si bolnavul nu simte nici o ameliorare, categoric ca increderea sa scade. Iar daca dupa 2-3 zile vede ca face un pas spre vindecare, creste si speranta, grabind astfel vindecarea.
- Cu satisfactia de a fi primit de catre dv. si de a fi acceptat sa ne dati acest interviu (marturisesc ca v-ati lasat cam greu) nu va intreb cati oameni ati ajutat, caci ati spus ca nu va place sa faceti asemenea marturisiri. Va intreb, atunci: Conteaza sa ai credinta in Dumnezeu?
- Categoric, credinta este esentiala. Noi suntem niste unelte ale lui Dumnezeu. Fara a crede in El, nu putem actiona. Omul simte nevoia de ceva suprem deasupra lui, ca sa aiba un reper, fara de care nu putem exista ca oameni. Putem exista doar ca o nava in deriva... Recomand, atat cat poate fiecare, sa perceapa Dumnezeirea, cat poate sa inteleaga, sa creada. Daca credem in Dumnezeu si Dumnezeu nu exista, nu pierdem nimic. Iar daca nu credem, atunci am pierdut totul.
- Iubirea este o incarcatura energetica?
- Este o incarcatura care imbraca mai multe forme - emotionala, mai mult sau mai putin. Iubirea apare tot pe baza compatibilitatii dintre persoane, de la acea atractie. Fiecare dintre noi am simtit, vorbind cu o persoana, afinitate sau respingere. Este atractie pur energetica sau respingere. Asa o putem simti, ca un flux energetic, de raspuns reciproc. Fara de iubire, asa cum a propavaduit Iisus Cristos, nu putem trai. Iubirea te indeamna la dragoste, la toleranta. Fara iubire nu putem exista, am deveni duri, inchisi, amorfi. Iubirea e deschidere si comunicare.
- Domnule Ciurlica, va multumim ca existati, va multumim si in numele pacientilor din Neamt.
- {i eu ii salut, cu mare dragoste.
- Va dorim sanatate, ca sa-i primiti pe nemteni ca si pana acum, cu ospitalitate si solicitudine, sa puteti reda sanatatea atator oameni.
- Semnalele pe care le am, de la fostii pacienti, arata ca se simt bine. Le recomand tuturor sa aiba mare incredere in ei. Insusi faptul ca si eu am trecut prin niste perioade grele, ma refer la pierderea vederii, ma face sa consider ca omul se poate considera vindecat printr-o mare incredere in Dumnezeu si in el. Psihicul este cel care fabrica boala si, ca orice constructor, tot el o poate demonta. Oamenii sa nu se lase doborati de necazuri si de boala, ci sa lupte, pentru ca toata viata este o lupta. Sa gandeasca pozitiv, sa priveasca boala ca pe un dusman pe care pot sa-l invinga. {i sa daruiasca multa iubire. Iar celor care sufera, le doresc insanatosire grabnica.
- Multumim si speram sa ne mai primiti.
-Cu placere, dar nu bolnavi, ci sanatosi.

Traian SOCEA

Un comentariu:

supliment spunea...

Mutumesc pentru informatii. Mi-a fost de folos acest articol.Astept si alte comentarii despre acest subiect.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape