Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

9 decembrie 2011

Echilibrare hormonală, cu plante

Dezechilibrele hormonale pot provoca îmbătrânirea prematură şi acneea , mergând până la probleme mai complicate şi mai grave. În multe cazuri, dezechilibrele hormonale provoaca infertilitate.
Multe femei au probleme hormonale pe tot parcursul vieţii lor.
Sindrtomul pre-menstrual e de obicei cauzat de dezechilibre hormonale, ca și alergiile, depresia şi oboseala.
Unele femei au dureri de cap frecvente, ameţeli, endometrioza, frecvente infectii ale tractului urinar, fibrom uterin.
până nu demult, medicii prescriau hormoni sintetici, pentru a ajuta femeile cu astfel de probleme, mai frecvent pentru menopauza, și pilule contraceptive.
Cercetările recente au arătat că, în ultimii doi ani, ratele cancerului de san au scăzut; aceste rate descrescătoare ale cancerului de san coincid cu o scădere a utilizării hormonilor sintetici.
Există multe plante şi remedii naturale care pot duce la echilibrarea hormonilor şi există și modificări ale stilului de viata care pot ajuta.
Problemele cauzate de dezechilibre hormonale includ transpiraţii, acnee, oboseală cronică, uscaciune vaginala, modificări ale dispoziţiei, depresie si anxietate, dureri de cap,  retenţie de apă sau umflături în diverse părţi ale corpului, infertilitate, endometrioza, fibrom, palpitatii ale inimii, disfunctii si infectii urinare, dureri de san.
Organele femeii crează doi hormoni naturali, estrogen si progesteron.  Medicii şi oamenii de ştiinţă medicale par a fi interesaţi în primul rând de estrogen

 echilibrare cu alimente 

O lipsa de vitamine, minerale afectează glandele corpului. Din moment ce aceste glande nu au un sprijin adecvat sub formă de nutriţie, e dificil a se menţine diferite funcţii ale organismului.
Deci, primul pas pentru a ajuta la echilibrul hormonal este  a incepi sa mananci mai bine.
Zaharuri şi amidon = malnutriţie
+ exces de grasime corporala, şi fac ca toate zonele corpului sa lucreze mai greu.
Alimentele bogate in fibre,  în special fructe şi legume - o mare diferenţă în modul în care corpul tau se va simti,  zi de zi.
Prin stimularea alimentatiei cu alimente şi plante aromatice, veţi ajuta tiroida.

echilibrare cu ierburi 
Acum, există o mare varietate de plante aromatice care pot ajuta la echilibrarea hormonilor.
Una dintre cele mai importante glande este tiroida. În cazul în care tiroida nu functioneaza bine, aceasta poate provoca o mare varietate de probleme. Unele dintre acestea includ lipsa de energie, depresie, greutate mare.

O plantă medicinală, care este excelentă pentru reglementarea tiroidei, este alga Kelp. Aceasta planta este, de asemenea, bogată în iod natural, fier, potasiu şi - toate sunt minerale esenţiale pentru femei. Multe alte vitamine, minerale si nutrienti sunt furnizate de aceasta planta.
Patrunjelul este o alta planta care poate fi folosită ca o vitamina de zi cu zi , pentru a ajuta la îmbunătăţirea starii de sanatate, care echilibreaza nivelul de hormoni. Patrunjelul este cea mai mare sursă de fier, din orice legume verzi, si are de trei ori mai mult vitamina C decât citricele. Aceasta planta este, de asemenea, bogată în vitaminele A şi B,  minunate pentru reglarea ciclului menstrual.
Patrunjelul nu ar trebui să fie utilizat de către femeile care alăptează .

Radacina de papadie este o altă plantă medicinală  deosebit de utilă în stimularea ficatului, care ajută organismul să scape de toxine, deşeuri şi bacterii .

Alfalfa - lucerna - este o alta planta extrem de hranitoare, care ar trebui să fie pe lista de zi cu zi. Lucerna are opt  aminoacizi esentiali de care corpuril are nevoie. Aminoacizii nu pot fi produși de corpul nostru.
Alfalfa este destul de bogată în vitaminele A şi K, plus fier, calciu, magneziu, potasiu si vitamine şi multe alte minerale.

Desi dezechilibrele hormonale pot fi corectate de multe ori cu vitamine şi nutriţie adecvată, există alte remedii pe bază de plante şi suplimente care sunt utilizate în mod specific pentru proprietăţile lor naturale hormonale.


Zmeura rosie este o planta des utilizată sub formă de ceai, care funcţionează excelent pentru o varietate de probleme comune sexului feminin. De fapt, zmeura este o planta excelentă în general.
- ajută la consolidarea întregului sistem de reproducere feminin, inclusiv peretii uterului. De asemenea, ajută la reducerea  fluxului de sânge şi a crampelor menstruale dureroase şi poate preveni sau reduce hemoragia în timpul naşterii.  Este, de asemenea, un remediu excelent pentru greturile de dimineata la femeile gravide şi creşte producţia de lapte la mamele care alapteaza.

Black Cohosh este o sursă de estrogeni din plante naturale. Acest estrogen pe bază de plante nu oferă aceleaşi efecte secundare şi pericole ca aceia sintetici. Aceasta planta este un tratament natural excelent pentru bufeuri si alte simptome , la menopauză, mai ales atunci când sunt combinate cu alte plante medicinale.
Aceasta plantă, de asemenea, ajuta la reglarea fluxurilor de sânge menstrual, si atunci cand este combinată cu Ginger, poate calma crampele menstruale dureroase.
 Aceasta ajută la stimularea secretiilor din rinichi, ficat şi ganglionii limfatici, curăță mucusul, plamanii, cavitatile sinusurilor. Dacă apar dureri de cap, reduceți cantitatea de plante medicinale pe care o utilizaţi, data viitoare. Durerile de cap dispar de la sine in cateva ore.


Sarsaparilla este o planta de echilibrare hormonală care funcţionează excelent atât pentru bărbaţi cât şi femei. Este o sursa naturala de progesteron, testosteron,  stimulează acţiunea estrogenică la femei.
Se spune ca sangele menstrual contine calciu cu 40% mai mult decât alt sânge, deci  calciul este extrem de important pentru femei, în timpul menstrelor.
Deosebit de bună pentru acest lucru este clorofila. Clorofila poate fi găsită în plante, cum ar fi lucerna şi ăătrunjelul.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape