Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

7 decembrie 2011

Combate aciditatea de reflux cu remedii din plante

Având în vedere hrana noastră zilnică, nu e de mirare că majoritatea dintre noi au probleme de reflux esofagian şi arsuri la stomac. Hrana constă în principal din junk-food, e prea grasă şi deseori mâncăm tot felul de produse alimentare care nu sunt bune pentru sănatate.
În astfel de circumstanţe, primul lucru pe care îl facem este să luăm pastile care să ne ajute.
De ce nu se iau în considerare remediile din plante, fara efecte secundare?
Una dintre cele mai eficiente modalităţi este ceaiul. Exista multe plante care pot fi consumate, sub formă de ceai - şi acest lucru permite organismului de a absorbi proprietăţile plantei destul de repede.
O planta populară în tulburări digestive este cicoarea. Aceasta este adesea folosită ca un substitut pentru cafea -  rădăcina în principal. Florile şi frunzele sunt utile în afecţiuni digestive.
Un alt remediu util este mușetelul. Are proprietăți excelente şi este popular pentru proprietatile sale relaxante. Luat în principal sub forma de ceai, ajută în arsuri la stomac - dacă nu sunteţi alergic .
Lavanda este o alta planta bună de luat seara - pentru reflux. Aceasta ajută la reducerea acidului din stomac.
Menta este o altă plantă calmantă ce ajuta la digestie,  gaze, ulcere şi crampe. Cei care suferă de reflux gastro-esofagian, trebuie sa stea departe de mentă, pentru că proprietăţile sale relaxante sunt cunoscute pentru a relaxa sfincterul esofagian inferior.
Ierburi aromatice -  cum ar fi de fenicul, ulm,  ghimbir - sunt alte remedii pe bază de plante.

Un comentariu:

Iesirea Din Matrix spunea...

1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar si un pahar de apa luat imediat dupa, fac minuni ;)

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape