Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

7 martie 2009

Preventia cancerului - cu acid folic (vitamina B9);Deficitul conduce la boli coronariene si la cancer.

Sa mancam alune de pamant
Acidul folic, care apartine vitaminelor B-complex, ajuta la prevenirea cancerului de colon - atesta studii recente.
Acest tip de cancer este strans legat de alimentatie, iar acidul folic mentine functiile tractului intestinal.
Il gasim in mai multe alimente, cum ar fi alunele de pamant, care mai contin fier, esential pentru metabolizarea vitaminelor B; alunele sunt cunoscute ca avand proprietati anticancerigene.
Cercetatorii Universitatii din California au realizat mai multe studii pe soareci, pe care i-au hranit intensiv cu alune. Rezultatul a fost ca acesti soareci au avut un risc de cancer mai scazut cu 30% fata de ceilalti, care au fost hraniti normal.
Cate alune sa mancam?
Alte studii facute de canadieni au relevat faptul ca alunele de padure reduc nivelul colesterolului din sange. Persoanele care au mancat zilnic, timp de o luna, un pumn de alune, au obtinut o scadere a colesterolului cu patru procente, iar celor care au mancat cate doi pumni de alune, cu noua procente.
Alaturi de antioxidanti, acidul folic asigura repicarea corecta a ADN-ului (participa la sinteza adeninei si timinei - acizi nucleici ce intra in compozitia genelor, a ADN-ului si a cromozomilor), iar lipsa sa este asociata boala Alzheimer, ateroscleroza, boli cardiace, osteoporoza, cancer (cervical si de colon), depresie, dementa etc.

Se mai gaseste in:
legume cu frunze verzi - salata, brocoli, spanac, varza, mazare, rosii; grau; oua; ficat, migdale, lapte, branzeturi fermentate; fructe - portocale; fasole uscata.

Alte date despre acidul folic:
Este chiar la originea materialului de constructie genetica!
Descompune proteinele
Este foarte important in timpul sarcinii, pentru dezvoltare afatului ; scade riscul de a avea un copil cu defecte de tub neural; prevenirea anomaliilor sistemului nervos si ale coloanei vertebrale la fat
Previne anemia (globule rosii sanatoase)
Hraneste oasele si parul
Intareste sistemul imunitar
Mentine sanatatea sistemului digestiv si nervos

Un comentariu:

diana spunea...

Foarte utile informatii. Felicitari.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape