Ceaiul Essiac, un ceai pe bază de plante, poate fi utilizat de către cei care suferă de diferite forme de cancer, pentru a-și alina suferinta și pentru restaurare.
Ceaiul Essiac a fost inventat de către asistenta medicală canadiană Rene Caisse, născută în 1888. Ea a folosit acest ceai pentru a-i asista pe cei care suferă de toate formele de cancer, inclusiv cancer de san avansat, cancer de vezica urinara avansat, de prostata.
Compozitia
Au fost mai multe reţete, diferite. Unele dintre elementele constitutive includ măcrişul oilor, rădăcina de rubarbă, ulmul alunecos şi rădăcina de brusture. O versiune derivată include alte elemente, cum ar fi năsturel, trifoi roşu, alge şi armurariu.
Se utilizează mai multe operații de fierbere, pentru a infuza pe deplin ingredientele.
Beneficii
Clinica Mayo l-a utilizat la 10% dintre pacienţii care au fost diagnosticati cu cancer.
Trifoiul rosu contine compusi pentru eliberarea de estrogen, ca și radacina de brusture.
Rădăcina de rubarbă a fost comparată cu chimioterapeuticele, cum ar fi Taxol, Platinol şi Rubex.
Un raport din 2004 din Jurnalul de Medicina alternativa complementară arată că Essiac are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, fundamental in tratarea cancerului de prostata.
Alina durerea
Îmbunătăţește somnul
Calmează stomacul
Furnizează energie
Imbunatatește pofta de mincare
Precauţii
Acidul oxalic poate duce la formarea de pietre la rinichi ,la pacientii care au mai avut pietre în trecut.
Rădăcina de rubarbă e un laxativ excelent, dar ar trebui să fie evitat de catre persoanele care ar putea avea obstrucţie intestinală, iar unele persoane pot avea probleme gastrointestinale, inclusiv balonare. Acesta poate provoca, de asemenea, urinare frecventă.
Pentru a primi cele mai bune beneficii ale Essiac, se recomandă ca aceasta să fie administrat pe stomacul gol. Datorita extractelor, poate provoca indigestie, greaţă, disconfort gastric. De asemenea, se recomandă o cantitate mai mare de apă, pentru detoxifiere.
Ca la orice medicament sau remedii pe bază de plante, oamenii trebuie să se consulte cu medicul, înainte de a încerca ceaiul Essiac.
"Și Dumnezeu a zis: Iată că vă dau orice plantă, aceasta este hrana voastră."
Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu