Ceaiul verde este una dintre cele mai populare băuturi din Asia, de la descoperirea sa, acum aproape 5000 de ani, de către Shen Nung, imparatul Chinei. Shen Nung și-a învăţat supuşii să cultive cereale, să practice acupunctura și fitoterapia.
Capacitatea ceaiului verde de a elimina grăsimea fost observată prima dată de către Wang Ang, un farmacist chinez, născut în 1615.
Camilla sinensis conţine un tip de flavonoide numit catechine, ingredientul activ central ce are ca efect pierderea in greutate. Catechinele sunt alterate de caldura. Pentru a fi eficient, ceaiul verde trebuie să fie cufundat în apă fierbinte, dar nu la punctul de fierbere.
Un studiu efectuat pe 240 barbati obezi japonezi în 2005
Subiecţii au baut ceai verde o dată pe zi, timp de 12 săptămâni, și au obținut o scădere semnificativă a greutăţii corporale, evidentă la grasimea viscerala, circumferinta taliei şi LDL. Alte studii au avut rezultate similare.
În 2003, un astfel de studiu a fost efectuat pe 1103 adulti din Taiwan, cu obiectivul de a descoperi relaţia dintre consumul de ceai și distribuţia grăsimii corporale. Rezultatele au aratat ca bautorii de ceai, care au consumat ceai cel puţin o dată pe săptămână, timp de mai mult de zece ani, au avut o creştere în greutate mai redusă cu 20% decat persoanele care nu au băut ceai în mod regulat.
Aceste constatari sugereaza faptul ca un consum de ceai verde care contine un nivel ridicat de catechine poate promova pierderea in greutate.
Mărimea şi cantitatea de adipocite (celule grase) va determina capacitatea de a stoca ţesut adipos. Dacă există puţine celule grase, potenţialul de stocare a grăsimilor este limitat. Adipocitele sunt create de către pre-adipocite, într-un proces cunoscut sub numele de adipogeneză.
Studiile pe celule au demonstrat că ceaiul verde inhiba adipogeneza, împiedicând noile celule grase să fie generate.
Ceaiul verde creşte consumul de energie
Organismul consumă energie chiar si in timpul somnului. Numărul de calorii arse în timp ce suntem inactivi este cunoscut sub numele de energie de repaus sau TR sau sub numele de rata metabolică bazală. Alimentele termogenice sunt substanţe care pot creşte producţia TR, provocând astfel organismul să foloseasca mai multe calorii în timp ce e în stare de repaus.
În trei teste separate, 10 subiecţi sănătoşi de sex masculin și-au administrat o capsulă, la fiecare masă. În primul test, capsula conţinea extract de ceai verde, al doilea, cafeină şi, în sfârşit, un produs placebo. Rezultatele au arătat o creştere de 4% a ratei metabolismului, datorat extractului de ceai verde. Nu a fost vreo creştere a ratei metabolismului, la cei ce au luat cafeină sau placebo.
Alt studiu similar, efectuat la Lausanne- Elveţia, Universitatea de Medicina, pe 31 de subiecţi: s-au administrat 3 portii, pe zi, de ceai verde. După 3 zile, rata metabolică a fost măsurată şi s-a constatat că a crescut cu 4 până la 8%. Acest lucru echivaleaza cu o suplimentare de 100 de calorii arse, pe zi, la rata metabolismului bazal.
Ceaiul verde inhibă absorbtia grăsimilor din alimente
Prin inhibarea absorbţiei lipidelor, ceaiul verde scade valoarea calorică a alimentelor grase. Inhibând absorbţia de grăsimi, devine evident că duce la eliminarea lipidelor în exces.
Ceaiul verde împiedică crearea grăsimilor
Mâncarea este compusă din trei macronutrienți: proteine, carbohidrati și grasimi. Când sunt consumați, acești macronutrienţi sunt transformație în micromolecule, pentru a se permite absorbţia, de către intestine. Proteinele sunt defalcate în aminoacizi, hidraţii de carbon sunt transformați în zahăr, grăsimile devin acizi graşi. Odata ce aceste micromolecule sunt absorbite, ele sunt utilizate într-o varietate de procese biologice.
Orice calorie consumată dincolo de ceea ce se utilizează imediat, pentru energie, va fi transformată în grasime (adipocite), printr-un proces numit lipogeneză, care se efectuează de către enzimele lipogenice. Activitatea acestor enzime, sinteza ulterioară şi depozitarea de grasime este împiedicată de ceaiul verde.
"Și Dumnezeu a zis: Iată că vă dau orice plantă, aceasta este hrana voastră."
Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu