Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

15 ianuarie 2012

Beneficii le oferite de ceaiul verde

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde pot fi atribuite nivelului ridicat de antioxidanti. Ceaiul verde este un agent anti-cancerigen si anti-imbatranire, care ajuta cu pierderea in greutate, promoveaza sanatatea inimii si ofera un impuls sistemului imunitar, ajutând la îmbunătățirea starii generale de sanatate.
Ceaiul - Camellia sinensis - poate fi negru (fermentat, provocând o schimbare de culoare, gust şi o creştere a cafeinei si taninurilor) sau verde (nu este fermentat, frunzele sunt uscate, usor aburite si își păstrează culoarea verde).
Beneficiile pentru sănătate ale ceaiuluiui verde se datorează unor sunbstanțe ca catechin Polyphenois sau taninuri, flavanoide, aminoacizi, alcaloizi xantinici, pectina, zaharide, clorofila, saponine triterpene precum şi vitaminele A, B1, B2, B3, C si E.
Soiurile de ceai sunt definite de lungimea frunzelor de ceai, de metoda de prelucrare, de sezonul de recoltare şi includ:
Gyokurocha
Sencha
Bancha
Matcha
Houjicha
Genmalcha
În plus, puteţi achiziţiona și ceai decafeinizat. Trei procese duc la decofeinizare: un proces industrial care îl tratează cu acetat de etil, care scoateși  antioxidanti si vitamine, împreună cu cafeina; o a doua metodă industrială, cu apă şi dioxid de carbon, permiţând să se reţină o cantitate mai mare de antioxidanti; un proces în care ceaiul este cufundat în apă fierbinte, de două sau trei ori, și duce la o scădere a aromei și a cofeinei.

Proprietăţi
Ceaiul verde este bogat in vitamine, nutrienti si antioxidanti, utili pentru sănătăte şi prelungirea speranţei de viaţă.
Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde:
Anti-îmbătrânire
Anti-Cancer - antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi, limitează cresterea vaselor de sange ale celulele afectate, care mor.
Stimulent - cafeina si taninurile reduc oboseala, somnolenta, letargia, starea generală şi îmbunătăţeşte circulaţia
Intarirea sistemului imunitar - Catechinele nu permit ca bacteriile si virusii să se ataşeze pe pereţii celulelor
Anti-microbiene - sprijină sistemul imunitar, lupta împotriva unor boli ca dizenterie, diaree, carii, indigestie, colită, raceli, tuse si gripa si alte maladii microbiene şi fungice.
Astringent - tratamentul unor răni minore, taieturi
Sănătatea dentară - protecţie împotriva cariilor dentare, alungă respiratia urat mirositoare
Sanatatea inimii - scade tensiunea arterială, reduce nivelul colesterolului LDL şi previne bolile asociate cu ingrosarea sângelui, cum ar fi scleroza arterială, tromboză, stopul cardiac si accidenul vascular cerebral
recuperare - compusul epigallocatechin gallate (EGCG) grabeste procesul de recuperare în urma unor atacuri de inima sau după accident vascular cerebral
Anti-diabetic -  proprietăţi alcaline, atunci când nu se adaugă zahăr, reduce nivelul de zahar din sange, combinaţia de proprietăţi anti-oxidante si astringente imbunatațește functia pancreatică, permite o mai bună secreţie de insulină şi îmbunătăţește utilizarea glucozei
Scădere în greutate -  imbunatateste metabolismul si scade depozitele de grăsime; ajuta la utilizarea energiei corpului mai eficient
Dezintoxicant - ceaiul verde cu lamaie tratează mahmureala si oboseala asociate cu prea mult alcool, poate ameliora şi trata bolile de ficat
Stres, memorie - stimulează undele alfa din creier, încurajează conştientizarea calmului şi îmbunătăţeşte concentrarea globală
Anti-inflamator - ajută în artrită
Sanatatea oaselor - mentine densitatea osoasa, reduce riscul de osteoporoza
- creşte vitalitatea si rezistenta
- combaterea oboselii - mulţi practicanţi de arte martiale beau ceai verde, din acest motiv.

Măsuri de precauţie 
Foarte puţine riscuri sunt asociate cu consumul de ceai verde si cele care există sunt aceleaşi ca şi pentru ceaiul negru şi alb. Cele mai multe riscuri sunt asociate cu cofeina si taninii, iar efectele adverse includ:
distrugerea Eritrocitelor - de Saponinele triterpene, cauzând anemie si oboseala.
cafeina - duce la cresterea tensiunii arteriale, dependenta, efecte pe termen lung negativ asupra ficatului
Consumul ridicat de taninuri poate afecta absorbtia de proteine
Creşterea acidului uric poate determina formarea de pietre biliare sau la rinichi, precum şi reumatism

Alte efecte secundare:
insomnie
nelinişte
iritabilitate
dureri de cap
hipertensiune arterială
palpitaţii
anormale de ritm cardiac
pierderea poftei de mâncare
constipaţie
dependenţă
Majoritatea acestor reacţii adverse apar la persoanele care, în mod regulat, beau mult ceai.
Persoanele care beau ceai verde cu moderaţie, în special decafeinizat, sunt mai puţin expuse unor efecte nedorite.
In cantitati moderate, ceaiul verde este relativ sigur, și la preţuri accesibile.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape