Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

17 decembrie 2011

Prevenirea afecțiunilor renale

Rinichii sunt cei ce filtrează toxine şi deşeuri din fluxul sanguin. Atunci când corpul nostru a procesat alimentele, trimite deşeuri şi toxine în sânge. Rinichii, apoi, filtreaza sângele.
Sunt filtrați aproximativ 200 de litri de sânge în fiecare zi şi rezultă 2 litri de urină filtrată în fiecare zi. În cazul în care rinichii nu funcţionează corect, multe probleme de sanatate pot aparea. Acestea pot varia de la infectii renale şi pietre la rinichi, la boli de rinichi, care includ simptome ca erupţii trecătoare pe piele, umflături, mâncărimi, ameţeli, epuizare şi durere.
Rinichii au mici vase de sânge, iar dacă cineva are tensiune arterială ridicată, acestea pot fi deteriorate şi nu mai pot să nu funcţioneze corect.
Când cineva are diabet, excesul de zahăr din sânge poate acţiona ca o otravă pentru restul corpului. Această suplimentare de zahar din sange poate deteriora mecanismele de filtrare din interiorul rinichilor, cunoscut sub numele de nefropatie diabetica.
Există şi alte lucruri care pot cauza probleme de sănătate a rinichilor, ca un traumatism, o otravă,  anumite medicamente. Combinând medicamente ca acetaminofen şi aspirină, aleve sau ibuprofen de exemplu, se pot provoca boli de rinichi sau insuficienţă, atunci când sunt luate pe perioade lungi de timp sau în doze mari.
Bolile cronice de rinichi poate apărea în urma unor infecţii de asemenea cronice, uneori existînd şi pietre care ranesc tesuturile rinichilor.
 Există boli renale ereditare, in timp ce altele sunt cauzate de alte afecţiuni cum ar fi diabetul zaharat şi hipertensiunea arterială.
Infecţiile renale debutează frecvent cu o infectie a vezicii urinare. Infecţiile vezicii urinare pot cauza de asemenea infectii ale rinichilor, mai ales la oameni a căror rezistenţă este scăzută.
Factorii de risc includ sarcina, diabet, HIV, cancer, pietre la rinichi, igiena precara, actul sexual - pentru femei şi tuburile cateter.
Pietrele la rinichi sunt o alta problemă comună şi de multe ori e cronică. Cele mai multe pietre la rinichi sunt formate din depozite de calciu, care nu se diluează suficient pentru a putea fi îndepărtate. Atunci când aceste depozite de calciu se aduna împreună, ele formează cristale ascutite ce pot forma pietre.
Multi oameni au pietre la rinichi fără să ştie, pentru că pietrele sunt mici. În cazul în care sunt mari, ele încearcă să se deplaseze la nivelul vezicii urinare, pentru a fi eliminate, și se pot fixa in ureter - tuburile inguste care leaga rinichii şi vezica urinara. Atunci când aceste pietre se blocheaza, pot provoca dureri severe şi, uneori, chiar pot bloca fluxul de urina.
Putem preveni multe boli de rinichi dacă  pur şi simplu  bem mai multe lichide. Atunci cand corpul e deshidratat, calciul și alte minerale se pot transforma mai usor in pietre la rinichi. Lipsa de lichid  permite germenilor si bacteriilor să se înmulțească în rinichi şi provoacă infecţii.

Cele mai bune antibiotice din plante - Usturoiul şi Goldenseal
Usturoiul contine un compus care este de 15 de ori mai puternic decât pennicilina.
Cayenne este un catalizator care duce organismul la o vindecare mai rapida.

Pietrele la rinichi pot fi tratate cu suc de lamaie pur, suc de lamaie amestecat cu ulei de masline sau cantităţi mari de coca cola.

Infecţii renale
Băutul a doi litri de apa in fiecare zi este de obicei suficient pentru a-i ajuta pe cei mai multi oameni să evite infectiile renale. Dacă  dezvoltați o infectie a vezicii urinare, o idee bună este de a dubla consumul de apa.
Afine şi suc de afine - sunt tratamente naturale minunate pentru păstrarea unor rinichi sănătosi, la fel și sucul de lamaie.
Diureticele naturale - Kelp si patrunjelul - sunt, de asemenea, bogate in potasiu. Kelp oferă avantajul de a lupta împotriva  infecţiei, deoarece este bogat in iod natural si stimuleaza tiroida.
Strugurii Ursului - ursi UVA - este o planta minunată care ajuta rinichii.

Pietre la rinichi 
Există patru tipuri de pietre la rinichi care se pot dezvolta, dar  în 80% din cazuri, este vorba de o piatra de calciu.  Pietrele la rinichi sunt mai frecvente la barbati decat la femei.
Pentru prevenirea formării acestor tipuri de pietre - bea apă potabilă cu lamaie. Pune un pic de suc de lamaie in ceai în fiecare dimineaţă şi se bea atunci în fiecare zi. Această cantitate mică de suc de lamaie va ajuta la prevenirea pietrelor şi-l va ajuta la dizolvarea pietrelor.
 Unii oameni amestecă două uncii de suc proaspat de lamaie cu doua grame de ulei virgin de măsline. Durerea cauzată de pietre  trece în mai puţin de o oră, iar pietrele se dizolvă în termen de 12-15 ore, după aceea. Nu oricine poate lua leacul, pentru că le face greaţă. Consumul de suc de lamaie simplu este, de obicei suficient, în cele mai multe cazuri.
Acest remediu, de obicei, funcţionează la pietre din calciu .
Deficienţele de potasiu sunt o altă problemă comună. Kelp este una dintre cele mai cunoscute plante diuretice. Aceasta planta are potasiu natural, iod, fier, vitamine şi minerale diverse de care are nevoie organismul.
Patrunjelul este o alta planta, care este un diuretic natural.
Ghimbirul este o planta  excelenta pentru curatarea rinichilor.
Alte persoane folosesc coca cola. Acidul din aceasta bautura se spune ca dizolva pietrele la rinichi. Nu e cea mai sanatoasa abordare, desigur, dar a fost raportat că  lucrează bine pentru dizolvarea pietrelor la rinichi.
Dacă se bea ceai sau cafea cu cafeina, va trebui sa se bea apa in plus. Cafeina poate deshidrata corpul si daca esti deshidratat vei fi mult mai predispus la pietre la rinichi.
Din moment ce aproximativ 80% din pietrele la rinichi sunt alcătuite din oxalat de calciu, unii oameni sa evite excesul de alimentele bogate in oxalati - fructe de padure, cum ar fi afine şi căpşuni, cafea instant, ciocolata, legumele cu frunze verzi, spanac, roșii, cartofi.
Notă: Acest articol este doar pentru scopuri informationale si nu ar trebui să fie luat ca sfat medical profesionist.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape