Un studiu italian cu privire la efectele cauzate de consumul de cafea asupra incidenţei carcinomului hepatocelular (HCC) a început acum 5 ani.
Utilizarea a două ceşti de cafea pe zi, în ultimii zece ani, a redus cu 20 la sută riscul de carcinom hepatocelular. La trei-patru cești de cafea, reducerea a fost de 60 la sută, la cinci sau mai multe cești - de 70 la sută.
Rămâne încă neclar modul în care se ajunge la acest efect pozitiv.
Dar cum să bei atâta cafea? Eu, din cauza hipertensiunii, nu pot bea decât decofeinizată.
Un comentariu:
S=au facut multe studii pe cafea si de multe ori cu rezultate confuze sau contradictorii,cert este ca e cea mai folosita bautura de pretutindeni.Cantitatile mari,parerea mea, produc agitatie,nervozitate .palpitatii la aproape toate persoanele ce o consuma in exces,asa ca inclin sa cred ca e buna pentru sanatate daca o consumi cu moderatie.
Trimiteți un comentariu