Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

Faceți căutări pe acest blog

9 septembrie 2010

Barbatii sunt mai expuși decât femeile la probleme de memorie

Barbații sunt mai expuși decât femeile la probleme de memorie cauzate de vârstă.

Deficitul cognitiv lejer poate duce la boala lui Alzheimer. Noua cercetare a descoperit ca insuficienţa uşoară cognitivă este de 1,5 ori mai frecventă la barbați decât la femei, conform cercetatorului Ronald Petersen, director la Clinica Mayo pentru boala lui Alzheimer. Dacă aceste rezultate sunt confirmate de alte studii, înseamnă că factorii legaţi de sex joacă un rol important în această boală. Bărbații cunosc declinul cognitiv mai devreme în viaţă, dar treptat, în timp ce femeile își pot pierde  memoria  la o vârstă mai înaintată, dar mai rapid. 

 Un alt studiu recent a relevat faptul că lectura şi exersarea creierului pot întârzia declinul cognitiv, dar odată instalată demenţa, va progresa în general repede, de aceea e important să fie amânată.

Dr. Peterson și colegii săi au intervievat 2050 de persoane cu vârste între  70-89 de ani, despre memoria lor. 
Aproape 14 procente din cei testați au avut insuficienţă cognitivă ușoară. Un alt procent de 10 la sută au avut demenţă sau  pierderi a funcţiei cognitive, de cele mai multe ori cauzate de boala Alzheimer. Pe sexe, 19 la sută dintre bărbaţi au avut insuficienţă cognitive, comparativ cu 14 la sută dintre femei.
Oamenii din studiu aveau  cu un nivel scăzut de educaţie. Cei care nu au fost niciodată căsătoriţi au avut rate mai ridicate a deficitului cognitiv decât cei care s-au căsătorit. De asemenea, boala este mai rară la persoanele cu studii superioare.

Niciun comentariu:

Vezi calendarul aztec pentru ziua in curs