Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

16 septembrie 2010

Ciupercile magice, benefice pentru pacienţii cu cancer

Psilocibina, un ingredient activ din anumite ciuperci otrăvitoare, poate îmbunătăţi starea de spirit si poate reduce anxietatea şi depresia la pacienţii cu cancer în faza terminala, afirmă cercetatorii americani.
O singură doză poate îmbunătăţi starea pacienţilor pentru şase luni, ceea ce le va permite să-şi petreacă ultimele zile în pace.

Un studiu pilot care a implicat 12 pacienţi, cu vârste 36 - 58 de ani, cu cancer în stadiu avansat, a monitorizat  anxietatea lor. Fiecare pacient a trecut prin doua sesiuni, una in care a luat drogul şi alta în care a luat medicamente placebo.

Cercetările efectuate privind drogurile psihedelice folosite de tineri în anii 1950 şi '60 "a fost un punct de plecare.  

Pacienţii au primit o doză relativ scăzută de psilocibina, de 0,2 mg per kilogram de greutate corporală. Cu toate acestea, toţi pacienţii au raportat o îmbunătăţire semnificativă a stării de spirit, timp de cel puţin două săptămâni după tratament şi până la şase luni. S-a semnalat și  o nevoie a scăzută de antialgice sau narcotice. Nu s-au observat reacţii adverse.
Aceste tipuri de pacienţi, în mod normal, nu răspund bine la tratamentul psihologic.
Psilocibina este ilegală şi inclusă în aceeaşi clasă de droguri ca și LSD si heroina.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape