Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

31 ianuarie 2009

Povestea cristalelor


Smaralde, safire, rubine
Despre aceasta forma de terapie putem spune, în doar câteva cuvinte, ca energia unui cristal poate influenta pozitiv starea fizica si psihica a unei persoane. Se spune ca, din timpuri stravechi, locuitorii unor tarâmuri disparute, cum au fost Mu si Atlantida, utilizau energia cristalelor, atât pentru progres si bunastare, cât si în sens distructiv, cum s-a întâmplat, de altfel, cu orice descoperire omeneasca. De aceea, stiinta folosirii cristalelor a fost trecuta în umbra, pentru a fi redata oamenilor acum, în Era Varsatorului.
Totul suna ca o poveste, însa practica a dovedit ca aceste cristale ne pot influenta în bine, echilibrând energiile proprii omului, îndreptându-l spre spiritualitate. De altfel, în special femeile au simtit atractia magnetica si magica a pietrelor pretioase si semipretioase, care nu sunt decât niste cristale.
Cel mai raspândit mineral este cuartul - bioxidul de siliciu, care se mai gaseste si sub forma de trimidita si cristobalita. Acesta mai este denumit, la noi, cristal de stânca, flori de mina sau diamant de Maramures. Este, în general, transparent spre alb, dar, datorita prezentei altor minerale, poate fi colorat. Daca are fier, devine mov si atunci ne aflam în fata iubitelor ametiste. Daca are mangan sau titan, avem cuart roz.

Mai întîi, sa le cunoastem
Cele mai cunoscute cuarturi sunt:
agata - portocaliu, grena, brun;
agata Moss - alb verzuie;
agata dendritica - alb - gri, translucid;
ametist - nuante de violet si rosietice;
aventurina - bleumarin;
basnita - negru; calcedonia - alb, gri, bleu;
carneliana - rosu, maro sau în doua straturi diferit colorate - rosu cu alb;
citrina - galben, brun;
cuart ochi de pisica - alb, gri, verzui, galben sau maro;
cuart fumuriu - gri, brun, negru; cuart roz;
cuart stea - cu desen stelar;
heliotropa - verde cu pete rosii;
jasper - culori diverse, amestecate;
ochi de soim - gri, brun, rosu;
ochi de tigru - auriu, brun;
onix - negru, uneori cu alb;
opal - rosu, galben; prase - verde praz;
sard - rosu-brun;
sardonix - maro cu alb. Lista poate continua, dar acestea sunt cele mai cunoscute si la fiecare dintre ele ne vom referi, în materialele urmatoare.

Elixir de cristale?
O metoda straveche de utilizare a cristalelor este prepararea unor elixiruri, prin fierberea pietrelor sau prin expunerea lor la soare. Se vor folosi pietre, de preferat neslefuite, si apa care a fost mai întâi fiarta. Pietrele se curata mai întâi bine, prin frecare cu sare marina. Apoi, în anumite momente ale zilei - la rasaritul soarelui, la amiaza sau la apus - pietrele se fierb în apa sterilizata, timp de un sfert de ora. Acest elixir se bea - câte 7 picaturi la un pahar cu apa - o data pe zi, dimineata.
Alta metoda de obtinere a elixirului este urmatoarea : pietrele pe care doriti sa le utilizati la tratament, bine curatate, se pun într-un pahar sau alt vas de sticla, umplut cu apa fiarta. În jurul vasului se aseaza si alte pietre, iar totul se va pune pe o tava, expusa la lumina directa a soarelui (nu prin geam). Seara, lichidul va fi încarcat cu energie solara si cu cea emanata de cristale, iar elixirul va fi folosit asa cum am aratat mai sus. Ambra sau Chihlimbarul, o rasina fosila ce ne protejeaza impotriva influentelor malefice, absoarbe energiile negative, echilibreaza psihicul, alungand depresia si durerile.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape