Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

21 aprilie 2015

Am răguşit.Cum ne tratăm?

Vocea îşi poate schimba tonul şi volumul, lăsându-vă cu o voce aspră, profundă sau cu o voce slabă, șoptită. Această schimbare se datorează unele probleme ale organelor producătoare de sunet (coardele vocale, laringele). 
Oameni de toate vârstele pot avea această problemă comună, din când în când. Cauzele unei voci răgușite sunt laringita (infecții virale ale tractului respirator superior), boala de reflux gastroesofagian, alergiile, băutul unor cantități excesive de băuturi cofeinizate sau alcoolice, fumatul, inhalarea unor iritanti ale căilor respiratorii, tusea persistentă. Alte cauze mai puțin frecvente sunt polipii (cresteri anormale) de pe corzile vocale, cancer la gât, boli interne la gât, probleme cu glanda tiroidă și afecţiuni nervoase. 
Pentru a trata o voce răgușită, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să nu mai vorbim sau să nu mai  cântăm. Chiar să evitam sa vorbim şi în șoaptă, cât mai mult posibil. Trebuie să se odihnească pe deplin corzile vocale și laringele, câteva zile, pentru o recuperare rapida. 
Puteți încerca, de asemenea, unele remedieri rapide de recuperare. Dacă aveți răgușeală persistentă mai mult de două săptămâni, consultați medicul.

Ghimbirul 
Se poate mânca aşa cum este, câte o feliuţă. Se poate presăra cu un pic de sare sau zeamă de lămâie. Este foarte liniștitor pentru membranele mucoase din jurul corzilor vocale și ameliorează inflamația. De asemenea, ajută la tratarea infecţiilor tractului respirator superior. O altă opțiune poate fi un ceai din o lingură de ghimbir tocat marunt la o cană de apă fierbinte, infuzat timp de 10 minute. Se strecoara si se adauga miere. Se bea de 3 ori pe zi. 
Se pot suge şi bomboane cu ghimbir.

Mierea

Se poate consuma în cantităţi mici, de mai multe ori pe zi, simplă, cu apă sau ceai. Calmeaza gatul iritat si ajuta la reducerea inflamatiei. Alternativ, se amestecă cantități egale de miere și ceai de busuioc - de 3 ori pe zi.

Oțetul de mere

Pentru a usura durerea si alte disconforturi generate de o voce răgușită, folosiți oțet de mere. De asemenea, proprietățile sale antimicrobiene ajuta la tratarea laringitei, una dintre cele mai comune cauze ale unei o voci răgușite.
  • Se amestecă 1 linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apa calda. Bea de câteva ori pe zi.
  • De asemenea, se amestecă cantități egale de otet de mere si apa. Utilizați soluția la gargara, cel puțin de două ori pe zi.

Gargară cu apă şi sare

Gargara cu apa sarata, calda, de câteva ori pe zi, este un tratament eficient pentru a restabili vocea la normal. În timp ce sarea ajută la eliminarea mucusului din tractul respirator, apa caldă reduce iritaţia din gât. Datorita proprietatilor sale antiseptice, sarea ajută la prevenirea unei infecții în gât.
- Adaugă 1 linguriță de sare la un pahar de apă calda. Se amestecă bine, până ce sarea se dizolvă complet. Fă gargara cu ea de 2 sau de 3 ori pe zi.

Inhalaţia

O cauza frecventa a vocii răguşite este gâtul uscat. Prin urmare, un tratament cu abur va ajuta, va ușura disconfortul. Pentru a face tratamentul mai eficace, puteți folosi câteva picături de ulei esențial. Se încălzește o oală de apă până la fierbere. Se adaugă câteva picături de ulei esenţial de lavandă, mușețel și cimbru. Acoperiti capul cu un prosop si inhalati aburul. Fa acest lucru de două ori pe zi.

Piperul Cayenne

Pentru a lupta cu răgușeala, rapid, puteți încerca, de asemenea, piperul cayenne. El ajută la calmarea gâtului iritat, reduce durerea și infectia.
  • Se amestecă ½ sau 1 lingurita de praf de ardei iute cu 1 lingura de miere. Manânca încet amestecul de pe lingura.
  • Alternativ, puteți adăuga ¼ lingurita de piper cayenne și suc de lamaie -  ½ linguriţă - la un pahar de apa calda. Bea-l incet.

Ulmul alunecos 
Este o planta minunată, care ajută membranele mucoase și vă scapă de răgușeală în câteva zile, foarte eficient.
  • Adăugați 2 linguri de praf de ulm alunecos la 2 cani de apa fierbinte. Să lasă timp de 5 minute. Bea acest ceai de 3 ori pe zi.
  • Puteți încerca, de asemenea, pastile de ulm.
Notă: ulmul alunecos nu este recomandat pentru femeile gravide sau care alăptează.
Cardamonul
În medicina ayurvedică, cardamomul verde este adesea utilizat pentru a trata o voce răgușită. El ajută prin combaterea inflamatiei și este liniștitor pentru membranele mucoase.
  • Mestecarea de cardamom va umezi gura, precum și mucoasele.
  • Alternativ, se amestecă semințe de cardamom zdrobite cu 1 lingura de miere. 
  • O altă opțiune este de a se adaugă o linguriță de scorțișoară și de cardamom la un pahar de apa fierbinte. Se amestecă bine, se strecoara soluția și se utilizează la gargară, de cel puțin două ori pe zi.
Sfaturi suplimentare
  • Daca fumezi, renunta. De asemenea, evita fumatul pasiv.
  • Evitați consumul de alcool,  usuca  gâtul și va agrava starea.
  • Pentru a păstra corzile vocale umede, bea apă caldă la intervale regulate pe parcursul zilei.
  • Fa un duș fierbinte, deoarece aburul va ajuta la deschiderea căilor respiratorii și oferă umiditate.
  • Elimină alergenii din mediul dumneavoastră, deoarece acestea pot agrava sau declanșa răgușeală.
  • Nu folosiți decongestionante, deoarece acestea pot irita și usca gâtul.
  • Incearca exercitii de respiratie profunda pentru a reduce blocajul și ca să se păstreze captuseala interioara a gâtului umedă.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape