Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

1 mai 2012

Studii privind îmbătrânirea prematură și bolile cardiace


Oamenii de stiinta au descoperit cum se pot reduce îmbătrânirea prematură și bolile de inima (cauzate de distrofie musculara), prin reducerea nivelului unei proteine ​​numite SUN1. 
Aceasta cercetare a fost realizată de Institutul de Biologie Medicală (IMB), în colaborare cu Institutul National de Alergii si Boli Infectioase din Statele Unite şi Institutul de Medicină Celulară din Taiwan. Descoperirile lor au fost publicate în revista ştiinţifică de prestigiu Cell  şi oferă o perspectivă interesantă în dezvoltarea de noi metode de a trata îmbătrânirea prematură şi bolile de inima. 
Copiii cu progerie (simptomul îmbătrânirii premature), în cea mai mare parte mor în primii ani de adolescenta, de atac de cord sau accident vascular cerebral. Persoanele cu distrofie musculara (AD-EDMD) sufera de slăbiciune musculară
şi de cardiomiopatie, un tip de boală de inimă care slabeste si mareste muschiul inimii, ceea ce face dificilă pomparea sângelui şi conduce la insuficienta cardiaca. 
Ambele boli sunt cauzate de mutatii ale Lamin A, o proteină din membrana ce inconjoara nucleul unei celule. SUN1 este o proteina din membrana nucleară interioară, dar nu au existat studii anterioare pentru a arăta modul în care interacţionează cu proteinele Lamin. 
Oamenii de stiinta au vrut sa investigheze daca SUN1 are vreo implicare în bolile cauzate de mutatii ale Lamin A
și SUN1. Prin inactivarea SUN1 şi reducerea SUN1, oamenii de stiinta au observat că durata de viaţă pentru progerie şi AD-EDMD s-a dublat şi respectiv triplat. 
"Noi de fapt, ne a
şteptam ca reducerea de Sun1 să înrăutăţească bolile  şi să ducă la  moarte mai repede, dar, surprinzator, am observat contrariul. ", a declarat Abdul Rafidah Mutalif, unul dintre principalii autori ai acestei lucrări. 
Prof. Colin Stewart, Investigator la IMB, a spus că  "în special, mu
şchiul inimii la soareci a fost restaurat la funcţionarea normală – aproape - şi funcţia cardiacă s-a îmbunătăţit, atunci când nivelurile de SUN1 au fost reduse. Mutatiile in Lamin A sunt frecvent raportate ca o cauză a bolilor de inima, mai ales în caz de cardiomiopatii ereditare. Acest lucru deschide posibilitatea ca reducerea de SUN1 să ajute în alte forme de boli de inima. Suntem foarte încântaţi de această descoperire şi aşteptăm cu nerăbdare să continue realizarea acestor studii care ar putea duce la dezvoltarea de noi tratamente pentru bolile de inima. " 

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape