Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

30 iulie 2009

Cafeaua previne cancerul de piele

 Obiceiul de a bea cafea, asociat cu practicarea exercitiilor fizice, poate preveni aparitia cancerului pielii, distrugand celulele modificate de radiatiile ultraviolete. Procedeul este numit apoptoza (moartea selectiva a celulelor, fundamentala pentru dezvoltarea, reglarea si functionarea sistemului imunitar). Aceasta asociere produce moartea celulelor pre-canceroase, fapt observat la soarecii supusi experimentelor. Cercetatorii au comparat efectele radiatiilor UVB pe mai multe grupuri de soareci, carora li s-a administrat apa cu cofeina, dintre care unii au fost pusi sa se miste mai mult, iar al treilea grup nu a primit nimic. La s[oarecii bautori de cafea, s-a constatat o crestere, cu 95%, a adaptarii la UVB, iar la cei care au facut si miscare, capacitatea de adaptare a crescut cu 120 %; uimitor, la cei care au combinat cele doua tratamente, cresterea fost de 400 %. Fenomenul nu este in intregime explicat; este stiut ca lumina soarelui induce formarea cancerului de piele, a carui rata e mereu in crestere (9 milioane de noi cazuri de imbolnaviri apar anual, datorita nivelului crescut al radiatiilor UVB si UVA). 

Un comentariu:

adriana spunea...

SFANTUL MUCENIC FANURIE, ESTE GRABNIC AJUTATOR CELOR CE IL CHEAMA LA NEVOIE; O DOVADA VIE A ACESTUI FAPT ESTE CA SI IN ZILELE NOASTRE SFANTUL A RASPUNS RUGACIUNILOR CREDINCIOSILOR DE LA CAMPULUNG MUSCEL, CARE II CITESC ZILNIC ACATISTUL, FACAND ASTFEL POSIBIL CA OAMENI CARE NU SE CUNOSC SA CONTRIBUIE TOTUSI, FARA A STII DE LA INCEPUT DESPRE CE ESTE VORBA, LA REALIZAREA ACESTEI CONSTRUCTII.
http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/08/daca-vrei-sa-ajuti.html

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape