Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

17 ianuarie 2009

Metode sigure pentru un ten luminos si tânar

Rece ca gheata, bun pentru ten
Un decolteu neted si un ten ferm se pot mentine prin aplicarea repetatã a cuburilor de gheatã. Practic, se realizeazã un masaj cu un cub de gheatã învelit în tifon, insistând pe întreaga fatã, pe bãrbie si decolteu. Porii se închid, muschii devin mai fermi si întârziasi astfel aparitia bãrbiei duble si lãsarea muschilor. Pielea gâtului si a decolteului se deshidrateazã destul de usor, asa cã trebuie sã supliniti acest neajuns prin folosirea cremelor hidratante. De asemenea, mãstile pe care le utilizati pentru fatã sunt bune si pentru decolteu, mai ales cele pe bazã de fructe proaspete.

Primul pas, curãtarea temeinicã a pielii

În primul rând, înainte de orice tratament, pielea trebuie sã fie foarte bine curãtatã. Deosebit de eficientã este masca pe bazã de tãrâte de grâu, opãrite cu ceai; masca este abrazivã, curãtã bine pielea si o învioreazã. Dupã aceastã mascã, se aplicã comprese calmante, din tifon îmbibat cu diverse ceaiuri - în special tei, musetel, gãlbenele si altele. Pielea va deveni extrem de finã.


* Exfoliant facial: 2 linguri cu vârf fãinã de ovãz finã, o lingurã de bicarbonat de sodiu, apã cât sã se formeze o pastã. Aplicati pe piele si frecati usor. Clãtiti si masati fata.
Hidratarea, atât internã cât si externã, este extrem de importantã. Nu uitati sã beti 2 litri de lichide pe zi si sã clãtiti fata, cât mai des, cu astfel de infuzii.

* Cearcãne sau pete albe sub ochi: uneori cearcãnele sunt mai deschise la culoare decât restul tenului. Puneti un cartof crud ras într-un servet si aplicati-l pe pleoape timp de 15-20 minute. Clãtiti bine si aplicati o cremã specialã pentru ochi.

Pasul doi - Hrãnirea

 Vã puteti prepara în casã uleiuri medicinale pentru îngrijirea pielii, prin macerarea plantelor în ulei de mãsline, porumb sau floarea soarelui, timp de 2 sãptãmâni. La nevoie, se poate folosi si uleiul simplu, bogat în vitaminele E si F. Acest ulei, bine strecurat, se pãstreazã la loc rãcoros si întunecos. Este bun cel din petale de trandafir, din sânzianã, gãlbenele sau sunãtoare. Uleiurile hrãnesc pielea în profunzime si pot înlocui demachiantul sau crema de fatã. Se poate face ulei din musetel, mãcese zdrobite, cãtinã, coada calului, nalbã, salvie, hamei, în care se adãuga miere, propolis sau argilã, alge. De ce nu, încercati sã preparati chiar ulei din germeni de grâu, pornind de la aceeasi procedurã. Dupã ce boabele de grâu au încoltit, zdrobiti-le putin si puneti-le macerat în ulei, într-un loc cãlduros, timp de 2 sãptãmâni. Este bine sã vã faceti, pe parcursul anului, o micã farmacie cosmeticã si sã alteranti tratamentele. Astfel de uleiuri au vindecat rãni, au tratat pielea ridatã, mâinile crãpate si se recomandã si în alte afectiuni neplãcute ale pielii.

Inviorarea tenului tern, ridat

* Curatati un castravete de coaja si apoi taiati-l felii. Castravetele se pune în lapte si se lasa intr-un loc racoros 24 de ore ( amestecati-l cu un pahar de lapte proaspat). Pielea se va mentine tânara daca o tamponati cu acest amestec în fiecare zi.
* Gutuia îsi aduce si ea contributia la îngrijirea tenului, fiind un fruct puternic astringent. Se da o gutuie - potrivita ca marime si decojita - prin razatoarea fina si se amesteca cu pudra de talc sau amidon. Amestecul se întinde pe piele si se pastreaza un sfert de ora, dupa care se spala cu apa calda.

Tenul patat si pistruii

Leacurile sunt oarecum dure, asa ca aplicati-le pe portiuni mici, acolo unde exista pete. Dupa ce masca respectiva a actionat, clatiti fata cu multa apa sau cu o lotiune calmanta din plante. Aplicati apoi o crema hranitoare. Pentru preparea pastei decolorante puteti alege dintre: ceapa rasa amestecata cu otet, macerata 2 zile; hrean ras amestecat cu otet, de asemenea macerat; hrean ras fiert in lapte. Mai putin agresive sunt solutiile decolorante preparate din plante. De exemplu, decoctul din frunze de patrunjel sau de papadie. Acestea albesc si limpezesc orice ten. Singurul inconvenient este ca usuca un pic fata, de aceea folosirea unei creme hranitoare, pe perioada tratamentului, este necesara. Se clateste fata cu aceste decocturi concentrate dimineata si seara, timp de 2 saptamani. Efectul este spectaculos.

Tratamente tip peeling
 Fiind destinate curatirii profunde a pielii, contin substante abrazive. Iata cateva propuneri:
- bateti un albus, apoi incorporati in el 2 linguri de malai. Frecati bine cu obrazul cu aceasta pasta; aplicati-o apoi in strat uniform si lasati-o sa se usuce. Cand o indepartati, se produce iarasi un peeling.
Dupa aceasta masca care curata pielea de celulele moarte si totodata activeaza circulatia sangelui, pielea devine mai penetranta. Acum este momentul sa aplicati tratamente cu ceaiuri de plante, apoi o crema hranitoare care, cu siguranta, va fi foarte bine absorbita.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Care sunt cantitatile necesare pentru a prepara decoctul de frunze de patrunjel sau papadie? Cum se prepara?
Multumesc!

Maria spunea...

Decoctul se prepară prin fierberea plantei în apă, timp de câteva minute.
Se pune la fiert o cană cu apă, se adaugă o lingură de plantă mărunțită și se fierbe.
Acum, e timpul potrivit pentru a face tratament cu pătrunjel proaspăt.

Eu spunea...

Cat timp se lasa la macerat castravetii inainte de a se amesteca cu laptele?

Maria spunea...

Decoctul de pătrunjel se prepară ca orice ceai, doar că se fierbe mai mult. Punem la fiert cam o lingură de furnze la 250 ml de apă.

Maria spunea...

Mulțumesc de atenționare, am corectat rețeta.

Anonim spunea...

Buna,Trebuie neaparat proaspat sau se poate pune de la congelator tocat?Iar de preparat ma gandesc ca in fiecare zi.dar care il prepar dimineata pot sa ma dau si seara?Multumesc de sfaturi.Multa sanatate

Maria spunea...

Nu stiu la ce ingredient vă referiți, dar vă pot răspunde că totdeauna se folosesc fructe - sau probabil castraveți sau pătrunjel - proaspete. Se poate folosi și seara, pentru că în decursul unei zile, un preparat natural nu se degradează, eventual poate fi ținut la frigider.

Anonim spunea...

Buna,puteti sa-mi spuneti va rog gramajele la decoctul de patrunjel,cate minute se fierbe si daca trebuie acoperit vasul dupa ce a fiert.Va multumesc.Oty

Maria spunea...

folosim aprox. o lingura de patrunjel la o cana cu apa.
nu e foarte stricta reteta, patr. nefiind o planta toxica.
se fierbe cam 15 min.

Anonim spunea...

Buna,ma iertati ca va deranjez iar,am uitat sa va intreb daca decoctul de patrunjel este bun pentru petele care raman de la cosuri sau numai pentru petele de soare sau de batranete.Deoarece eu mi-am cam rupt cosurile de pe fata si pe maini(de la umar spre cot)si nu arata tocmai bine.Va multumesc din suflet pentru rabdare si sfaturi.Oty

Maria spunea...

merita incercat

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape