Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

17 ianuarie 2009

Fara regim, nu se poate!

Slabiti, dar dupa indicatiile medicilor - ne spune Mirunica, care ne-a trimis o reteta de slabire ce speram ca va fi de folos celor interesati: “În magazine naturiste si farmacii se gasesc pilule (sau alt gen de preparate) pentru slabit, dar acestea nu dau rezultate daca nu se tine regim. Sunt bine cunoscute produsele care contin extracte de plante si fructe, alge si multe minerale, care nu dauneaza organismului, dar nu pot face minuni. Dieta e necesara, insa medicii nu le recomanda pe cele foarte dure, restrictive, ci sustin ideea diminuarii treptate a greutatii corporale, astfel încat sa nu apara dezechilibre greu de reparat. Astfel, pe langa mai vechiul produs de slabit Normoponderol (exclusiv din plante medicinale), specialistii recomanda o cura care nu face rau nimanui.
Micul dejun, acelasi pentru fiecare zi, se compune din:
- 2 oua fierte tari, cu putin mustar sau salata de sfecla rosie cu hrean; cafea sau ceai verde, fara zahar.
Prînzul si cina sunt diferite.
Luni
Prânz: 2-300 g carne fripta de vita sau manzat, însotita de o salata preparata din rosii, castraveti, gulii, andive, cu numai câteva picaturi de ulei si zeama de lamâie.
Cina: 2 oua fierte tari, 2 mere (mai putin dulci) sau o portocala sau un grepfruit.
Marti
Prânz: 2-3 oua fierte, salata de morcovi, mere, salata verde, telina, gulii, varza - la alegere sau combinate.
Cina: 2-3 oua fierte tari, cu rosii si castraveti, un mar.
Miercuri
Prânz: 2 fripturi de vaca cu salata de legume.
Cina: 2-3 oua fierte, rosii, salata verde, câteva ridichi sau gulii.
Joi
Prânz: 2-3 oua, gulii, rosii, varza alba înabusita cu putin unt si putina sare, 100 g brânza de vaci.
Cina: 2 oua, salata de tomate sau de alte legume.
Vineri
Prânz: peste alb rasol (macrou, merluciu, salau, stiuca, fitofag, cod, biban) cu legume si lamâie, o felie de paine prajita graham (neagra).
Cina: fructe la discretie, dar nu din cele foarte dulci (mere, citrice, cirese).
Sâmbata
Prânz: o jumatate de pui fript, cu salata, mere.
Cina: o jumatate de pui fript, salata de rosii, fructe.
Duminica
Prânz: 2 fripturi de vaca sau de mânzat, salata de rosii, un mar.
Cina: fructe sau salata de fructe, o felie de pâine prajita.
Ouale se prepara numai fierte, tari. Între mese, se beau ceaiuri de slabit si lichide cât mai multe. Se pot bea si sucuri de legume, care dezintoxica, combinate: telina, mere, cartofi, praz, iar de morcov, mai putin. Dieta se tine timp de 2 saptamani si asigura o scadere în greutate de 6-8 kg. Se poate relua dupa o pauza de 2 saptamâni, timp în care mâncati ce va place, dar fara dulciuri, produse de patiserie, grasimi, prajeli, pâine."

2 comentarii:

Anonim spunea...

Aceasta dieta este CURA MAYO- de la clinica Mayo. Este foarte toxica. 4 oua pe zi inseamna enorm de mult. Trebuie acordulmedicului. Eu a slabit in l4 zile 8 kg.dar este riscant. Aceasta cura se tine o singura data pe an. Va rog sa va documentati inainte de a o tine. Trebuie sa ai un organism f.sanatos.

Anonim spunea...

Am reţimut şi sugestiile "comentatorului". ARe "parţial color" dreptate, conţinită şi de medicul meu.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape