Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

1 martie 2018

Cum scapam de boli inflamatorii, printr-o alimentatie sanatoasa

Inflamatia este o parte a raspunsului imun al organismului, in lupta sa de eliminare a stimulilor dăunători, inclusiv a celulelor deteriorate sau a agentilor patogeni. Inflamatia ajuta la vindecarea infectiilor, rănilor și leziunilor tisulare. Cu toate acestea, atunci când scapă de sub control, trebuie stopata, putand afecta tot organismul. 
Inflamatia poate fi acuta sau cronica. Inflamație acută începe rapid și devine severă, cu simptome care, de obicei, durează o săptămână sau două. Pe de altă parte, inflamatia cronica poate dura mai multe luni sau chiar ani. Simptomele inflamației sunt roșeață, articulatii umflate care se simt fierbinti la atingere, dureri articulare, rigiditate articulară și pierderea funcției articulare. Inflamatia poate provoca, de asemenea, simptome asemănătoare gripei generale, cum ar febră, frisoane, pierderi de energie, dureri de cap, pierderea poftei de mâncare și rigiditate musculară. De multe ori, doar câteva dintre aceste simptome sunt prezente atunci când omul suferă de vreo inflamație. 
O gamă largă de probleme de sănătate sunt legate de inflamații. Acestea includ acnee, astm, sinuzita, ateroscleroza, parodontita, boala celiacă, febra fânului, prostatita cronica, bolile inflamatorii intestinale, colita ulcerativa, boala Crohn, artrita reumatoidă, cistita interstitiala si chiar cancer. 
Multe alimente au proprietati anti-inflamatorii, care pot ajuta la prevenirea și combaterea inflamației. 
 Iată primele 10 super care împiedică inflamațiile din organism. 
1. Uleiul de masline poate oferi protectie impotriva inflamatiei, datorită compușilor sai benefici. Un studiu publicat în 2011 a arătat că compusul numit oleocanthal din uleiul de măsline extra-virgin previne producerea de COX-1 și COX-2 enzime din organism, care cauzează inflamații. Se poate reduce chiar riscul de boli articulare degenerative sau diabet. Folosiți acest ulei pentru gătit alimentele și pentru a face sosuri pentru salate sănătoase. Ulei de măsline cald, folosit ca ulei de masaj, ajută la reducerea durerii, tumefacției și inflamației din artrită și crampe musculare. 
2. Ghimbirul conține un compus cunoscut sub numele de gingerol, l care are proprietăți anti-inflamatorii.Potrivit unui studiu din 2005 publicat in Journal of Medicinal Food, ghimbirul afecteaza anumite procese inflamatorii la un nivel celular. Aceasta este un tratament eficient pentru boli inflamatorii acute și cronice. Persoanele cu osteoartrita sau artrita reumatoidă au remarcat reducerea durerii și umflaturilor, împreună cu o mobilitate mai bună, după consumarea ghimbirului în mod regulat. Poate reduce, de asemenea, inflamatia post-exercitiu. Puteți folosi radacina de ghimbir uscat sau proaspat pentru a face ceai de ghimbir. Bea ceai de ghimbir de 2 sau 3 ori pe zi. Pentru a reduce inflamatia, puteți masa chiar zona afectată cu ulei de ghimbir, de câteva ori pe zi. Capsulele de asemenea ofera beneficii, mai bune decât alte forme de tratament. 
 Notă: Evitați a consuma prea mult ghimbir, poate subția sângele. 
3. Curcuma 
Acest condiment popular folosit la gatit, de asemenea, ajută la prevenirea inflamației.Curcumina, ingredientul activ din curcumă, este un antioxidant care are proprietati anti-inflamatorii. Potrivit unui studiu din 2003, publicat in Jurnalul de medicina complementara, cercetatorii au analizat mai multe studii privind curcumina și a concluzionat că inhibă o serie de molecule diferite care joaca un rol in inflamatie. Curcuma este foarte eficace în reducerea inflamației din cauza artritei, entorse musculare si alte leziuni.Puteți folosi curcumă pulbere la gătit, pentru a preveni inflamații în organism. Puteți bea, de asemenea, o ceașcă de ceai de turmeric sau un pahar de lapte cald cu turmeric - 1 sau 2 pe zi . O pastă preparată cu pulbere de turmeric și ulei de susan cald aplicat extern, pe piele, ajuta la reducerea inflamatiei si umflaturilor. Nu se aplică această pastă pe pielea rănită. Curcuma este de asemenea disponibil ca un supliment alimentar. Cu toate acestea, trebuie să ia suplimente numai sub îndrumarea unui medic. 
Usturoi 
Un studiu publicat în 2012 in Journal of Medicinal Food a constatat ca mai multe componente din usturoi au un potential terapeutic anti-inflamator. De fapt, un alt studiu a identificat patru compuși diferiți care conțin sulf, în usturoi, care opresc orice inflamatie. Mananca 2-3 catei de usturoi pe zi, pe stomacul gol, preventiv. De asemenea, folosiți usturoi la gătit cât mai mult posibil. Puteți, de asemenea, freca ulei si usturoi direct pe suprafață afectată de durere și inflamație. O altă opțiune este de a lua capsule de usturoi ca supliment alimentar, dar numai după consultarea medicului dumneavoastră. 
Somon
Bogat în omega-3, cum ar fi acid eicosapentaenoic (EPA) si acid docosahexaenoic (DHA), care ajuta la reducerea inflamatiei. Studiile sugerează că acești acizi grași joacă un rol cheie în reducerea nivelului de citokine în organism. Citokinele sunt compuși care promovează inflamațiile. Pentru a vă bucura de beneficiile anti-inflamatorii, mananca la gratar, preparate la cuptor sau prăjite somon - dar nu PREA ÎNDELUNGAT, caci se distrug grăsimile sănătoase. The American Heart Association recomanda consumul de somon de 2 sau 3 ori pe săptămână. Dacă nu vă place gustul de pește, opteaza pentru suplimente de ulei de peste pentru a reduce inflamatia.
Cartofi dulci
- în special soiul violet poate ajuta la vindecarea inflamatiei din organism. Un studiu din 2011 publicat in Jurnalul of Medicinal Food raportează că au un potențial anti-inflamator, datorită concentrației lor de nutrienți. Conținutul lor ridicat de vitamine C și E și carotenoizi alfa și beta caroten reduce durerea și inflamația. Aportul regulat de cartofi dulci poate ajuta la reducerea inflamatiei in tesutul creierului și a nervilor din tot corpul. Puteți utiliza cartofi dulci pentru a face cartofi prajiti, clatite, cookie-uri si chips-uri. 
Spanac 
 Aceasta leguma cu frunze verzi închis poate, de asemenea, ajuta foarte mult la prevenirea, precum și la reducerea inflamatiei. Spanacul are o multime de carotenoide, care funcționează ca antioxidanți de reducere, și vitamina E. Aceste componente ajuta la protejarea organismului de moleculele pro-inflamatorii numite citokine. În plus, spanacul este o sursa buna de acid alfa-linolenic (ALA), care funcționează ca un agent anti-inflamator puternic. Spanacul poate ajuta la reducerea inflamației astmatice, dureri in artrită și dureri de cap. 
Nucile 
 Un alt bun-inflamator. Acestea sunt bogate in ALA, un tip de omega-3 acizi grași, care reduc inflamatia in organism. Un studiu din 2004 publicat in Jurnalul de Nutritie a constatat că persoanele care au mancat nuci frecvent au redus nivelurile de markeri inflamatorii, cum ar fi proteina C reactiva (CRP). CRP indică un risc ridicat de a suferi de boli de inima din cauza inflamatiei. Consumul regulat de nuci poate ajuta la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi bolile de inima si artrita, precum și să promoveze sanatatea oaselor. Puneti 3 sau 4 nuci în apă peste noapte. În dimineața următoare, mananca nucile inmuiate, în cursul dimineții sau ca o gustare de după-amiază. Puteți include, de asemenea, nucile în piureuri, cereale sau produse de patiserie. 
 Afinele 
 Mai multi fitonutrienti din afine, cum ar fi antociani, acizi hydroxycinnamic, acizi hidroxibenzoic și flavone funcționează atât ca antioxidanți și ca anti-inflamatorii in organism. Acesti fitonutrienti reduc procesele inflamatorii din țesuturi, prin creșterea funcționarii membranelor celulelor fata de substante nutritive importante. Mai mult decât atât, afinele sunt sarace in grasimi si calorii. Consumul regulat de afine reduce riscul de a dezvolta artrita si poate ajuta la protejarea impotriva inflamatiilor intestinale și colitei ulceroasă. Se recomandă o portie (aproximativ 1/2 cana) de afine pe zi. Puteți include afine în piureuri, salată de fructe, cereale și produse de patiserie.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape