Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

17 martie 2012

Rețete naturale pentru îngrijirea pielii

Exfoliant pentru corp cu sare de mare și argilă
Aveți nevoie de o lingură de argilă pudră, o ceașcă de sare de mare, o lingură de miere, o lingură de apă de roze (sau infuzie de trandafiri, nalbă, mușețel etc.).
Mai întâi amestecați bine într-un bol argila cu sarea; separat, dizolvați mierea cu apa de trandafiri și adăugați-o în primul bol.
Dacă este necesar, puneți mai multă apă de roze, dar cu mare atenție; prea mult lichid duce la dizolvarea sării.
Cu pasta rezultată masați bine tot corpul, începând cu picioarele (dar nu și fața), apoi faceți duș.

Mască pentru ten uscat
Se poate păstra 1-2 săpămâni, la frigider.
Aveți nevoie de 1 avocado, 3 lingurițe de miere, o linguriță de zeamă de lămâie, 1/2 de linguriță de lapte. Zdrobiți avocado, adăugați lămâia, mierea și laptele și apoi omogenizați.
Aplicați pasta pe față și pe gât și lăsați-o să acționeze 15 minute. Clătiți cu apă călduță și aplicați o cremă.

Mască pentru ten gras
Ingrediente: 1/2 de castravete fără coajă, 1 albuș, 1 linguriță suc de lămâie, 1/2 linguriță frunze de mentă tocate, o picătură de ulei esențial de lime sau portocală.
Combinați toate ingredientele într-un mixer, lăsați la rece 10 minute. Aplicați pe față și pe gât și lăsați timp de 20 minute, apoi clătiți cu multă apă.
Această mască se folosește în aceeași zi, nu se păstrează mai mult timp.

Mască cu afine și lămâie
Este bună pentru orice ten, în special pentru cel gras.
Aveți nevoie de 4 linguri de afine proaspete, 3 linguri de fulgi fini de ovăz, o linguriță de migdale măcinate, 2 lingurițe de infuzie de plante, o linguriță de suc de lămâie, o picătură de ulei esențial de lămâie.
Se amestecă toate ingredientele și la final se pune uleiul esențial.

Mască de fată cu cafea și cacao
Pentru tenul normal sau gras, amestecați cafea măcinată și cacao pudră, adăugați lapte astfel încât să rezulte o pastă moale.
Se aplică pe față și pe gât, evitând pielea din jurul ochilor.
După 15 minute, clătiți cu multă apă.

Demachiant cu lămâie
După o zi de muncă sau de mers în aer liber, prin soare, acest demachiant vă curăță și vă luminează fața foarte bine; este indicat și pentru tenul gras. Însă nu se aplică înainte de expunerea la soare, căci vă veți arde foarte ușor.
Ingrediente: o lingură de făină de porumb, o lingură de zeamă șă una de coajă de lămâie, 2 linguri de fulgi de ovăz, o linguriță de pulpă de aloe (sau apă), o lingură de zeamă de lămâie, 2 linguri de iaurt. Se mixează mălaiul, ovăzul și coaja de lămâie, apoi se adaugă aloe, zeama de lămâie, iaurtul.
Se aplică pe zonele mai grase ale feței, masând-o cu mișcări circulare, dar ferind buzele și zona oculară (se masează bine, pentru a curăța în profunzime, dar nu mai mult de 10 minute).
După îndepărtarea măștii, aplicați o loțiune hidratantă. Se poate folosi de 2 ori pe săptămână și se poate păstra câteva zile la frigider.

Alte sfaturi utile găsiți pe Be beautiful.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape