Se face în cel puţin 8 săptămâni.
Cidrul de mere este un tonic. Se beau cantităţi mici, zilnic, începând din toamnă şi pe tot parcursul lunilor de iarnă. Aceasta reteta este un mod ieftin, eficient, de a trata răceli şi gripe.
Unele dintre beneficiile cidrului de mere:
Hreanul ~ are proprietăţi antibacteriene, stimulează puternic digestia, creste secreţia gastrică şi pofta de mâncare. Este, de asemenea, un bun diuretic care provoacă transpiraţia, fiind util în febra, raceala, gripa. Hreanul este, de asemenea, un expectorant şi antibiotic, de folos în infecţii ale tractului respirator şi urinar.
Ghimbirul ~ este preţuit pentru capacitatea sa de a încălzi stomacul, de a uşura vărsăturile şi greaţa, de a lupta impotriva racelilor, fiind indicat în frisoane şi tuse. Ghimbirul este util pentru toate tipurile de congestie.
Usturoiul ~ sprijină funcţia sistemului imunitar şi deschide porii pielii, pentru a reduce febra. Aceasta planta are proprietăţi antibacteriene si antimicrobiene și este utilă în tratarea infecţiilor vezicii urinare şi ale rinichilor, infecţii provocate de ciuperci, în gât sau urechi.
Cayenne ~ este util pentru circulaţie şi pentru a decongestiona mucoasele. Aceasta planta este un anti-inflamator si anti-iritant. Este folosită ca un ajutor digestiv, stimulează sucurile gastrice. Mulţi oameni au scăpat de migrene cu această plantă.
Cum se face cidrul de mere
Ingrediente
1 litru de oțet de mere organic
1 / 2 cană de hrean ras
1 / 8 cană de usturoi tocat
1 / 2 cească de ceapă tocatăa
1 / 2 cană de ghimbir ras
1 linguriță de Cayenne
Puneti toate ingredientele într-un borcan şi se acoperă cu oţet de mere. Acoperiti bine.
Se lasă timp de 8 săptămâni. Strecurati într-un borcan curat.
Cum se utilizează cidrul de mere
~ Masaj, în dureri musculare si articulare
~ Se pune cataplasmă, pe piept, în răceli, gripe
~ Se bea ca atare sau diluat; începe cu o linguriţă, pentru a se testa nivelul de toleranţă.
~ Se amestecă cu un pic de miere, pentru a facilita tusea.
Toleranţa individuală va varia. Personal, pot bea un pahar mic. Altii vor dori doar câteva picături amestecate cu miere, sau îl vor folosi numai extern.
"Și Dumnezeu a zis: Iată că vă dau orice plantă, aceasta este hrana voastră."
Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu