Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

28 ianuarie 2012

Uleiul de ghimbir

Uleiul de ghimbir este  folosit, de secole, pentru a alina diverse suferinţe fizice, fiind utilizat în medicina chineză, indiană, arabă etc., pentru a calma trupul și spiritul.
Cum îl putem prepara acasă?
Taie o radacina de ghimbir proaspăt în bucăţi, să ai cam două căni. Separat, pune 2 cani cu ulei de jojoba sau de măsline într-o oală. Pune și bucăţile de ghimbir în oala, la foc foarte mic. Lăsaţi amestecul in oala două zile, mai puneți pe foc, dar nu lasati sa fiarba sau să se ardă uleiul.
După două zile, se strecoara uleiul într-un borcan și se lasă 24 de ore, pentru a permite apei rămase să se separe de ulei. Separă cu atenţie orice apă suplimentară și strecoară deoparte doar uleiul.
Acest ulei de ghimbir este acum gata de a fi utilizat.

Pot fi frecate picioarele, pentru a stimula circulatia. Uleiul este un balsam pentru mușchi și articulații și alină inflamațiile.
Are proprietati digestive, carminative, expectorante, antiseptice, anti analgezice, inflamatoare si afrodisiace. Este indicat în probleme de stomac, greata, accidente vasculare cerebrale, inima, indigestie, inflamatii, probleme respiratorii, tulburari menstruale, etc.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape