Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

24 iulie 2020

Gheara diavolului, pentru reumatism

(Harpagophytum procumbens)
Substanţele amare din această plantă, cunoscute sub numele de iridoide, lucrează împotriva inflamațiilor din organism, ameliorează durerea şi protejează cartilajul articular. Planta este recomandată în special în reumatism inflamator, artrită şi dureri de spate. Există acum mai multe studii care confirma că gheara diavolului are un efect favorabil asupra durerilor articulare şi durerilor de spate. 
Ceaiul din rădăcina de gheara diavolului este rareori recomandat, deoarece are un gust destul de amar. Mai bune sunt extractele sub formă de tablete sau capsule. 
O utilizare pe termen lung trebuie avută în vedere - cel puţin trei sau patru luni, ca să se manifeste efectul pe deplin. După ceva timp, e înţelept să se ia o pauză. 
Profesorul Jürgen Wollenhaupt, şef al Departamentului de Reumatologie și Imunologie de la clinica Hamburg-Eilbek spune că, pentru artrita reumatoida, este extrem de eficient și ar trebui să fie în tratament în prim-plan. De reținut că gheara diavolului nu este pentru dureri acute. Pacienţii cu osteoartrita să ia analgezice, cum ar fi ibuprofen sau diclofenac,. 

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape