Scorţişoara este considerată de ceva timp un remediu pentru diabet zaharat. Pe Internet şi în publicatii de medicină complementară este propagată ideea că, fără nici o restricţie, scorţişoara vindeca diabetul.
Un posibil efect de scădere a glicemiei, cu scorţişoară, în stadiile incipiente ale diabetului zaharat este controversat, în medicina modernă. Într-un studiu pilot, s-a observat eficacitatea unor doze mai mari de scortisoara (1-6 grame) asupra zaharul uidin sange si nivelulului de grăsimi din sânge. Prin urmare, o posibilă reducere a glicemiei, a trigliceridelor, a colesterolului total si LDL, s-a observat. Într-un alt studiu pe 79 de pacienţi, a fost o reducere a nivelului de glucoză din sânge, dar nu curentă . Există însă dovezi experimentale şi clinice ale eficacităţii de scorţişoarei. Wikipedia despre acest lucru:
În "Ghidul de fitoterapie" (2007), Heinz Schilcher / Susanne Kammerer / Tancred Wegener:
" Ca supliment alimentar pentru dieta in diabet zaharat, numai extractele apoase de Ceylon ar trebui să fie utilizate. "
În "Ghidul de Fitoterapie" mai este o recomandată prudenţa.
Foarte important în articolul privind www.welt.de mi se pare următorul mesaj:"În loc să spere în vindecări miraculoase, cu suplimente alimentare, diabeticii ar trebui să facă în mod regulat sport. Mersul pe jos, jogging, ciclism sau inot. "
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu