Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

18 martie 2011

Scortisoara vindeca diabetul?

Scorţişoara este considerată de ceva timp un remediu pentru diabet zaharat. Pe Internet şi în publicatii de medicină complementară este propagată ideea că, fără nici o restricţie, scorţişoara vindeca diabetul.

Prof. Rüdiger Landgraf, de la Fundaţia pentru diabet din Dusseldorf: "In forumuri on-line, scorţişoara este subiectul unor dezbateri aprinse, legate de miracolul prin care vindecă diabetul. Sunt indicate scorţişoara, ceaiul verde, ciupercile japoneze. Dar nu sunt încă există studii care să demonstreze efectele pozitive. Legat de scortisoară, nu este nici o recomandare privind doza. Scortisoara poate deteriora permanent ficatul şi chiar creşte riscul de cancer ".

Un posibil efect de scădere a glicemiei, cu scorţişoară, în stadiile incipiente ale diabetului zaharat este controversat, în medicina modernă. Într-un studiu pilot, s-a observat eficacitatea unor doze mai mari de scortisoara (1-6 grame) asupra zaharul uidin sange si nivelulului de grăsimi din sânge. Prin urmare, o posibilă reducere a glicemiei, a trigliceridelor, a colesterolului total si LDL, s-a observat. Într-un alt studiu pe 79 de pacienţi, a fost o reducere a nivelului de glucoză din sânge, dar nu curentă . Există însă dovezi experimentale şi clinice ale eficacităţii de scorţişoarei. Wikipedia despre acest lucru:

"În scortisoara - în special în scorţişoara Cassia, mai puţin costisitoare ( numită scorţişoară Chineză) - se găseşte cumarină dăunătoare. Cumarina poate da dureri de cap, leziuni hepatice, inflamaţia ficatului şi, după cum s-a menţionati, chiar şi în cancer, dar la doze foarte mari.
În "Ghidul de fitoterapie" (2007), Heinz Schilcher / Susanne Kammerer / Tancred Wegener:
" Ca supliment alimentar pentru dieta in diabet zaharat, numai extractele apoase de Ceylon ar trebui să fie utilizate. "

În "Ghidul de Fitoterapie" mai este o recomandată prudenţa.

Foarte important în articolul privind www.welt.de mi se pare următorul mesaj:
"În loc să spere în vindecări miraculoase, cu suplimente alimentare, diabeticii ar trebui să facă în mod regulat sport. Mersul pe jos, jogging, ciclism sau inot. "

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape