Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

4 noiembrie 2010

Vrei să ai un somn liniștit?

1: Nu mânca după ora 19. Dacă îți mai este foame după această oră, bea un ceai, un iaurt sau un pahar cu lapte, un fruct. 
2: Fă o baie cu uleiuri esenţiale sau sare de baie. Temperatura apei nu trebuie să depăşească 37 de grade Celsius, și nu stați în apă mai mult de 10 - 15 minute. Apoi băgați-vă imediat în pat. 

3: Încercați să vă culcați la aceeași oră, pentru a obișnui organismul cu o rutină.
4: Citește o carte mai monotonă, ca să nu te țină treaz, sau un show TV. Un fapt interesant: când ne simţim plictisiți, scade tensiunea arteriale, vrem foarte mult să dormim. Și dimpotrivă, atunci când ne concentrăm, nu ne simţim obosiți. Prin urmare, specialistii recomanda celor care nu dorm noaptea, este utilă vizionarea unui program relaxant. 

 5: O cana de lapte cald înainte de culcare sau chiar de apă caldă eventual cu miere, ne aduce somnul.

6: Rețete chinezești:

Unguent cu Salvie, Polygala (amăreală), semințe de Acorus - obligeană, sulf, 20 de grame din fiecare. La 2-3 grame de amestec se adaugă vin alb,până se face pastă, pe care o punem ca un plasture pe buric, acoperim cu bumbac, vată sau tifon îl lăsăm noaptea și în dimineata îl eliminăm. 

Unguent cu scorţişoară - amestecăm praf de scorțișoară cu miere și  facem mici pastile în greutate de 1 gram. Punem o pastilă în ombilic, acoperim cu tifon și lăsăm peste noapte. (Leacurile astea mă fac să mă gândesc la Dr. Hur Jun sau la Giuvaierul palatului).

Alte plante (fiind importantă circulația sanguină și splina):

- pentru splină - Astragalus 

- JUJUBE (Zaoren, Ziziphus zizyphus), Polygalaceae, longan (fruct exotic, la noi se poate găsi în formă de ceai), Angelica, grâu, Albizia (arborele de mătase) - pentru hrănirea inimii şi calmarea nervilor;

- Decoctul pentru splină: Radix Codonopsis (care se gaseste în Asia de Nord si Coreea și este folosit ca substitut mai economic pentru Panax ginseng), Radix Astragali, Bai Zhu, Poria (ciupercă), longan, Angelica, Polygalaceae, Albizia, grâu, Licorice (lemn dulce), jujube, ghimbir - tratament timp de 14 zile.

Desigur că unele plante sună ciudat și nu le avem, însă altele se găsesc sau le putem înlocui cu ceva similar. Și nu trebuie luate toate, poate avem una din ele și să o valorificăm. Le-am redat orientativ, în ideea că e bine să avem în vedere unele dintre acestea, pentru a le include în tratamentele noastre. 

De exemplu, să beneficiem de ghimbir, de angelica chinezească (sinesis), de ciuperci - vezi blogul La ciuperci - foarte interesant.

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape