Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

21 aprilie 2010

Cai naturale de scadere a tensiunii arteriale

Hipertensiunea arteriala uşoară sau moderată este ceva obisnuit pentru multe persoane si de aceea, in general, nu prea este luata in serios
Pe linga necesitatea consultarii medicului, insusiti-va si câteva strategii care vor ajuta sa eaduceti tensiunea arterială într-o stare normală
Exercitii fizice usoare - o jumătate de oră, patru sau cinci zile pe săptămână este tratamentul standard pentru hipertensiune. Un exercitiu este considerat si mersul pe jos
Fara fumat - Nicotina are un efect negativ asupra glandelor suprarenale, pentru ca le determină să crească tensiunea arterială.
Pierderea in greutate -Daca esti supraponderal, chiar numai prin pierde a doar cateva kilograme vei obtine scăderea tensiunii arteriale. Dar treptat.
Ciocolata neagra - un studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane indică faptul că o doză zilnică de ciocolata neagra poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Studiul, condus de Dr. Dirk Taubert de la Spitalul Universitar din Köln, a constatat că ciocolata neagra a redus tensiunea arterială sistolică cu 2,9 unităţi, şi diastolice de 1,9 unităţi. "Studiul nostru oferă dovezi suficiente pentru a recomanda cantitati mici de ciocolata neagra, ca supliment, intr-o dietă sănătoasă", spune dr. Taubert.
Ţelină -
Ţelina conţine un produs chimic care relaxeaza vasele sanguine, ceea ce determina reducerea tensiunii arteriale. Patru tulpini pe zi ar trebui să fie suficiente. Dar telina este, de asemenea, bogata in sodiu, asa ca nu o mâncaţi, dacă sunteţi sensibil la sare.
Usturoi - Usturoiul sa dovedit a reduce în mod semnificativ tensiunea arterială. Mănâncă cât mai mult posibil, ca atare si sub forma de suplimente de usturoi.
Suplimentele de calciu si magneziu - contribuie împreună la reducerea tensiunii arteriale la unele persoane (dar nu la toate), deşi ştiinţa medicală încă nu ştie exact cum funcţionează relaţia. Experţii recomandă să luaţi calciu şi magneziu timp de aproximativ două luni, apoi sa vedeti dacă aceasta se reduce.
Sarea? - Multi medici recomamda sa reduceti foarte mult sau sa renuntati la consumul de sare. Dar exista studii recente arată că doar aproximativ 30 la 40 la sută de oameni sunt sensibili la sare. Puteţi verifica dacă sunteţi unul dintre ei, prin reducerea foarte mult aportul de sodiu pentru două sau trei săptămâni. După această dată, controlati daca tensiuniea arteriale v-a scazut. Daca da, adopta un regim alimentar scăzut de sodiu, dar creşte consumul de potasiu din suplimente si banane, cartofi, ardei, pere, vinete.
Fibre - O dieta saraca in fibre va sustine cresterea tensiunii arteriale, asa ca trebuie sa mancati mai multe portii de fructe si legume pe zi, cereale, boabe şi pâine integrala

Un comentariu:

Lilu spunea...

Pentru a scadea repede tensiunea in puseu se aplica o emisie de sange intre 250-500 ml.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape